Fotograf:
Mat.no
Rabarbrapai med marengs og hjemmelaget is inneholder
238 Kalorier,
29 g Karbo,
4 g Protein og
11 g Fett pr 100 gr
Rabarbrapai med marengs og hjemmelaget is har beregnet å ha følgende allergener
Egg, Gluten, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Rabarbrapai med marengs og hjemmelaget is er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
7866 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Kalorier og næringsinnhold i Rabarbrapai med marengs og hjemmelaget is med ingrediensene over!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Verdi pr stykke | Enhet |
---|
Kalorier | 237.52 | 2 726.14 | 340.77 | Kcal |
Protein | 3.79 | 43.50 | 5.44 | gram |
Karbohydrat | 29.44 | 337.90 | 42.24 | gram |
Kostfiber | 2.53 | 29.04 | 3.63 | gram |
Fett | 11.06 | 126.94 | 15.87 | gram |
Mettet fett | 6.87 | 78.85 | 9.86 | gram |
Salt | 0.19 | 2.22 | 0.28 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 4.78 | Kr 54.86 | Kr 6.86 | .- |
Hele oppskriften veier | 1 148 totalt | 1 148 pr porsj | 143 pr stk | gram |
Energiprosent fra karbo | 49,57 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1 porsjon gir ca 8
stykker
God sommermat. Dersom du har en litt liten paiform, kan du lage marengsen av bare 2 eggehviter og 0,5 dl sukker, det blir nok likevel. Hvis du har litt fløte, lager du en liten porsjon hjemmelaget vaniljeis av eggeplommene som blir til overs. Den fryser mens paien lages.
Slik gjør du
Mykne smøret litt og bland det med mel og sukker. Når smøret er godt blandet med melet, har du i 4 ss vann og blander det raskt sammen. La deigen hvile kaldt en stund.
Trykk deigen ut i en smurt paiform, også oppover kantene.
Sjær rabarbraen i biter og bland den med sukker og potetmel. Fordel dette utover paien. Brett kantene inn over rabarbraen dersom de er høyere enn resten. Stek ved 225 grader i ca 35 minutter. Ta den ut av ovnen. Skru ovnen ned til 150 grader og lag marengsen:
Pisk eggehvitene, ha i sukkeret og pisk litt til. Fordel marengsen utover paien, evt. med sprøytepose for et fint mønster. Stek paien videre til marengsen har fått litt farge.
Is:
Beregn 1 dl fløte og 1 ss sukker pr. eggeplomme, i og litt vaniljesukker eller vaniljestang etter smak. Pisk eggeplommer og sukker til det er lyst og luftig, pisk kremfløten, bland alt og frys.
Rør i det noen ganger mens det fryser.
Kilde:
Oddny
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Kakemonsen
(Intern: 1356)
Kategori:
Dessertpai/terte
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2002-09-08
Oppdatert dato:2002-09-08
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift