Fotograf:Frukt.no Den norske rabarbrasesongen er fra juni til september og hva er vel bedre enn å kombinere denne frukten med flotte norske sommerjordbær i en pai?
Riv marsipan (mandelmassen) på rivjern og bland med smør til en glatt deig. Tilsett 1/2 egg (gjem resten til pensling) og mel. Arbeid raskt sammen til en deig som får hvile kaldt ca. 1 time. Kjevle ut ca. 2/3 av deigen og kle en smurt paiform. Forstek paiskallet midt i ovnen ved 200 grader ca. 10 minutter.
Skjær rabarbra i små biter og legg i paien. Skjær jordbær i to og legg over rabarbraen. Strø over en blanding av potetmel og sukker. Trill resten av deigen til smale lengder som legges i rutemønster over paien. Pensle med resten av egget og stek paien 20-25 minutter ved 200 grader til rabarbra og jordbær er myke. Avkjøl paien og server med krem, vaniljeis eller vaniljesaus.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Frukt.no
(Intern: 34001)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Dessertpai/terte Innlagt dato:2018-06-16
Oppdatert dato:2018-06-16