Salt, bordsalt

Bilde av Salt, bordsalt.

Kalorier og viktig næringsinnhold i Salt, bordsalt

100 gr/ml inneholder.
DataMengdeEnhet
KJ 0 kilojoule
Kcal 0 kalorier
Protein 0 gram
Karbo 0 gram
Sukker 0 gram
Kostfiber 0 gram
Fett 0 gram
Mettet fett 0 gram



Annonse




Fakta om Salt, bordsalt.

Vanlig bordsalt som vi bruker er Natrium Klorid. Lages av enten saltvann eller fra saltgruver. Vi bruker mye salt i matlaging og det er farlig med for mye inntak.

Produksjonen av vanlig bordsalt, også kjent som natriumklorid, kan skje gjennom to hovedmetoder: gjennom gruvedrift av steinsalt og gjennom fordampning av sjøvann eller saltvann fra saltvannskilder. Her er en detaljert oversikt over disse metodene:

Gruvedrift av steinsalt (bergverksmetoden):


Denne metoden innebærer utvinning av salt fra underjordiske saltforekomster som er dannet av gamle, uttørkede sjøbunner.
Store saltgruver finnes over hele verden. Saltet er ofte flere hundre millioner år gammelt.
I gruvene bores det hull, og saltet blir enten sprengt ut med dynamitt eller skåret ut med store maskiner.
Etter utvinningen knuses og males saltet til ønsket størrelse. Det kan også vaskes for å fjerne urenheter.

Fordampningsmetoden (saltvannsmetoden):


Denne prosessen involverer inndamping av sjøvann eller saltvann fra naturlige kilder, som saltvannsinnsjøer.
Sjøvann pumpes inn i store, flate fordampningsbassenger. Solen og vinden bidrar til å fordampe vannet, og saltet begynner å krystallisere.
Når vannet har fordampet, blir saltkrystallene igjen. Disse samles og renses.
Dette saltet kan kreve ytterligere behandling for å fjerne andre mineraler og for å tilsette stoffer som forhindrer klumping (som magnesiumkarbonat) eller tilsette jod.

Begge metodene kan produsere salt av høy kvalitet.
Valget av metode avhenger ofte av geografiske og økonomiske faktorer.
I noen tilfeller kan saltet som produseres være ment for spesifikke formål, som veisalt eller salt til bruk i kjemisk industri, som kan ha ulike renselsesprosesser.
Bordsalt er vanligvis jodisert, noe som betyr at en liten mengde jod tilsettes for å forebygge jodmangel i befolkningen.



Har du prøvd produktet? Sett en karakter da!

1 2 3 4 5 6







Innlagt dato
Oppdatert dato
19.05.2022
Hovedgruppe
Urter. krydder og smakstilsetninger
Undergruppe
Krydder saltprodukter
Kilde til Næringsdata
Knut Pettersen
Karakter (Snitt)
3,86 poeng satt av 14 brukere.
Besøk
59504





Noen anbefalte oppskrifter som bruker bordsalt som ingrediens

Viser navn, og der hvor det er registrert kj, fett, protein og karbohydrater pr 100 gram av oppskriften, samt pris. Klikk på oppskriften for å se mer.


OppskriftPoengKCALFettProteinKarboPris
Ingers rugbrød5.3174,542,547,2725,90,97
Kanelboller (Skillingsboller)4.4380,717,76,2447,892,59
Kjempegode Cookies4.8454,6722,855,4955,535,35
Amerikanske Muffins4.6291,2910,196,2442,812,57
Fårikål4.192,775,055,855,242,39
Pinnebrød 25.1228,572,097,3643,570,88
Pizzadeig til langpanne4.7227,064,586,7838,171,01
Boller4.3301,478,417,6147,341,98
Friterte løkringer4.299,962,324,3513,742,39
Skolebrød4.8270,988,726,6840,252,41
Kjøttkaker i brun saus4.595,15,97,642,813,8
Taco4.479,474,935,642,65,9
Tyrkisk brød5.5218,094,837,4734,941,57
Pasta Carbonara3.8225,6511,579,5320,135,47
Scones4.3310,7611,68,2641,992,11


Annonse









Sammenlign med andre lignende ingredienser! Tilfeldig valgt i samme kategori.

Klikk her for full sammenligning av Salt, bordsalt med andre ingredienser i samme kategori:

Den enkle tabellen under viser navn, og der hvor det er registrert kj, fett (gram), protein (gram) og karbohydrater pr 100 gram av ingrediensen. I noen tilfeller pr porsjon.
Bruk denne til å sjekke og sammenligne innholdet i lignende ingredienser.
Ønsker du en større og utvidet sammenligning av ingredienssgrupper, bruk linken over hvor du og kan filtrere, sortere og søke bedre.

Kommenter med hjelp av Facebook



Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.