Fotograf:Knut Pettersen Her er det enkelt servert med poteter og gulrot. Men jeg har og lagt inn min favoritt nemlig surkål!
Jeg syns kjøttkaker i forskjellige varianter er nydelig mat. Tilbehøret har mye å si, samt at sausen må ha litt smak. Vi røre gjerne inn mer krydder, litt brunost, litt solbærsaft, litt hakket sylteagurk og for eksempel en klatt sennep i sausen. Men og evt ekstra krydder for eksempel chilipulver. Men man skal kanskje ikke tukle for mye med denne norske tradisjonsretten.
Rør kjøttdeigen godt med salt. Rør så inn potetmel og krydder. Spe med melk, litt om gangen. Rør godt. En kjøttdeig som har vært dypfryst, vil ikke alltid binde væsken like godt, og da må man spe med mindre mengde melk. Kjøttfarsen kan godt stå i kjøleskap en stund før steking.
Lag kjøttkakene med skje og stek dem pent brune i fett i panne.
Saus:
Kok opp kraften. Rør mel og melk til en klumpfri jevning og tilsett i kraften under omrøring. La sausen koke opp. Smak til med salt og pepper. Tilsett noen dråper sukkerkulør for å få brun farge.
Legg de stekte kakene i sausen og la dem trekke i 10-15 minutter til de er gjennomkokte.
Server kjøttkakene i sausen. Kokte grønnsaker eller kålstuing, kokte poteter og tyttebær er vanlig tilbehør. Grønn ertestuing passer også til.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Matoppskrift.no
(Intern: 10219)
Tilberedningstid:
45 min
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori:
Kokt/dampet Land:
Ukjent-opprinnelse Innlagt dato:2016-03-04
Oppdatert dato:2016-03-04