Fotograf:
Knut Pettersen
Våre beste kjøttkaker lagd fra bunnen av. Vi bruker 50/50 kjøttdeig og karbonadedeig. Og denne gangen servere vi med surkål, stekt løk og sylteagurk. Og vi hadde dessverre ikke tyttebærsylt.
Vi bruker både hvetemel, potetmel og egg i deigen. Egg binder. For mye potetmel gjør kakene seige. Finn gjerne din egen kombinasjon. Oppskriften inneholder
120 Kalorier,
9 g Karbo,
6 g Protein og
7 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Egg, Gluten, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Mine beste kjøttkaker er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
5873 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Mine beste kjøttkaker!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 120.36 | 746.18 | Kcal |
Protein | 5.97 | 37.01 | gram |
Karbohydrat | 8.82 | 54.68 | gram |
Kostfiber | 0.72 | 4.46 | gram |
Fett | 6.64 | 41.17 | gram |
Mettet fett | 3.73 | 23.12 | gram |
Salt | 1.15 | 7.10 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 3.90 | Kr 24.18 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 2 480 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 29,31 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Rør kjøttdeigen godt sammen med salt. Rør så inn potetmel, hvetemel, egg, løk og krydder. Spe med fløte mens du rører. Rør godt. Mengden fløte kan varieres og man kan og bruke melk. Kjøttfarsen kan godt stå i kjøleskap en stund før steking.
Lag kjøttkakene med 2 skjeer og stek dem pent brune på begge sider i en stekepanne.
Sausen:
Ha en dyp stekepanne eller gryte. Brun smøret til det er lysebrunt. Rør inn mel til en grynet masse. Spe så med kraft(vann og buljongterning) mens du rører. Skal bli litt tyktflytende. La småputre i 10 minutter. Mot slutten røres så inn krydder, saft, lake og ost. Ett par dråper sukkerkulør om den er for lys.
Når sausen og kakene er ferdige så legges kjøttkakene i sausen og får fortsette å koke i 5-10 minutter. Rør bare forsiktig.
I stekepannen etter at kjøttkakene er stekt, steker du løk. Og poteter og gulrot kokes ved siden av.
Server med surkål, kålstuing eller ertestuing.
Og selvfølgelig tyttebærsyltetøy.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Knut Pettersen
(Intern: 31889)
Tilberedningstid:
20-40 min
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Kokt/dampet
Land:
Norge
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2015-01-19
Oppdatert dato:2015-01-19
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift