Hot chilipølse - footlong chili dog





Hot chilipølse - footlong chili dog oppskrift.
Fotograf: Mari Svenningsen
Dette er pølsa si! I USA har de en raus pølse som kalles "footlong chili dog" eller "one foot chili dog". Enten du lager den som en kjærlighetspølse for to, en delepølse blant gode venner eller du vil ha hele one foot'n for deg selv, faller den garantert i smak. Vi har nemlig toppet den spicy pølsa med grillet paprika, hasselnøttpesto, sprøstekt bacon og fetaost. Nam!

Oppskriften inneholder 172 Kalorier, 3 g Karbo, 10 g Protein og 13 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Melk, Nøtter, Spor-av-melk, Spor-av-nøtter, Spor-av-Peanøtter, Spor-av-sesam,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Hot chilipølse - footlong chili dog er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 6 porsjoner
400grkjøttdeig (14% fett)
400grmedisterdeig (ca.23 % fett)
1000grmedisterfarse (ca.20 % fett)
2sssalt
2ssgrove chiliflakes
3sspaprikapulver
2sssriracha (asiatisk chilisaus)

Grillet paprika:

6stkrød paprika , eventuelt gul og/eller oransje
2ssolje

Pesto med hasselnøtter:

1bunt(er)frisk basilikum
2sshasselnøtter
3feddrevet hvitløk
1dlolje
0,5stksitron, skallet
50grrevet parmesan
0,5tssalt
0,25tspepper
150grbacon i skiver
125grfetaost


Annonse



Kalorier og næringsinnhold i Hot chilipølse - footlong chili dog med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier171.80952.27Kcal
Protein9.8354.49gram
Karbohydrat3.0216.74gram
Kostfiber1.166.43gram
Fett13.1272.72gram
Mettet fett4.6625.83gram
Salt2.0811.55gram
Pris på oppskriftenKr 8.13Kr 45.06Kr .-
Hele oppskriften veier3 326 totalt554 pr porsj pr stk gram

Fremgangsmåte:

1. La pølsetarmene ligge i lunkent vann i 2 timer før du starter pølseproduksjonen. Trekk vann gjennom tarmene for å få ut eventuelt salt og fettklumper som skulle ligge der før de skal fylles med pølsefarse. Det gjør du ved å fylle litt lunkent vann i den ene enden på tarmen og trekker vannet gjennom hele lengden av tarmen. Da blir det dessuten enklere å tre tarmen på pølserøret senere.

2. Ha kjøttdeig, medisterdeig og medisterfarse i en kjøkkenmaskin. Bland kjøttet med salt for bedre binding.
I stedet for ferdigkjøpt kjøttdeig, medisterdeig og medisterfarse kan du kverne kjøttet til pølsene selv. Bruk i så fall en kjøttkvern eller kjøkkenmaskin med kvern som tilleggsutstyr.

3. Bland inn krydderet i pølsefarsen. Form deretter litt deig til en prøvekake, og stek i en panne til den er gjennomstekt. Smak eventuelt til med mer krydder dersom du synes det er for lite smak.

4. Fyll pølsefarsen i pølsestapperen og tre pølsetarmene på pølserøret.

5. Hvis du har en pølsestopper med sveiv kan det være fin å være to. Én som sveiver og én som passer på at pølsefarsen fylles jevnt i tarmen. Den skal ikke bli for hard. Da sprekker pølsa lett, og ikke for løs, da pølsa ikke får fin spenst.

6. Pølsa kan være som en ring eller du kan vikle eller slynge pølsa i passe lengder som vist i bilde under. Den hotte chilipølsa (one fot chilidog) på bildet er ca. 30 cm.

7. Finn den lengden du ønsker på pølsene (i denne oppskriften ca. 30 cm) og tvinn annenhver pølse samme vei hver gang. Da går ikke tvinningene opp. Er farsen for hardt stappet i pølsetarmen kan de lett sprekke, og er de litt løse, så tvinn flere ganger for at pølsa skal bli litt strammere.

8. Dersom pølsene skal fryses er det en fordel å fryse dem rå. Trekk pølsene i 80 graders vann. Pølsene må ikke koke, for da sprekker de.

9. Man kan grille pølsene når de er rå. Da får de en fantastisk spenst, og smaker ekstra godt. Men pass på så de ikke får for sterk varme, da de lett kan sprekke og miste mye av den gode smaken. Kokte pølser kan også legges på grillen eller stekes i panne.

10. Til de ekstra lange pølsene trenger du også lange pølsebrød (om du ikke velger å bruke to pølsebrød fra butikken per pølse). Følg denne oppskriften på pølsebrød, men bruk 200 g deig til hvert brød.

11. Lag pesto. Bland sammen basilikum, revet hvitløk og hasselnøtter i en food-processor, morter eller med en stavmikser. Tilsett olje i en tynn stråle. Rør inn sitronskall og parmesan. Smak til med salt og pepper.

12. Rens paprika og del hver i fire biter. Pensle paprikabitene med litt olje og legg dem på et bakepapirkledd stekebrett med skinnsiden opp. Skru ovnen på 250 °C med grillfunksjonen på, og sett brettet i stekeovnen på øverste rille. La dem grille i 5-10 minutter, eller til skinnet er sort og paprikaene er møre. Du kan også legge dem på grillen, da med skinnsiden ned. Legg de grillede paprikaene i en bolle og dekk med plastfolie. Avkjøl. Dra forsiktig skinnet av papikaene, bruk gjerne en tynn spiss kniv til denne jobben. Skjær paprikaene i strimler.

13. Stek bacon i panne eller i stekeovn til det er sprøtt.

Anrett de lange pølsene i hjemmebakte pølsebrød, og topp dem med grillet paprika, pesto, sprøstekt bacon og til slutt smuldre over litt fetaost. Herlig!

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matprat.no
(Intern: 34046)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er vanskelig å tilberede
Kategori: Kokt/dampet
Innlagt dato:2018-06-17
Oppdatert dato:2018-06-17
Lesere: 262 totalt.

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6




Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Kjøttkaker med nykål og nypoteter.Kjøttkaker med nykål og nypoteter.
Denne retten har 91,35 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,81 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,43 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,8.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Asiatiske dumplings med kjøttdeig og kål.Asiatiske dumplings med kjøttdeig og kål.
Denne retten har 132,91 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 11,74 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,23 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,1.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kålruletter 2.Kålruletter 2.
Denne retten har 35,18 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,66 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,46 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,34.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kjøttkaker i brun saus.Kjøttkaker i brun saus.
Denne retten har 91,35 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,81 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,43 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,8.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kjøttkaker i saus.Kjøttkaker i saus.
Denne retten har 106,47 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,51 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,27 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,32.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kålruletter med persillesaus.Kålruletter med persillesaus.
Denne retten har 61,39 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,03 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,51 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,14.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Mors kjøttkaker med brun saus.Mors kjøttkaker med brun saus.
Denne retten har 88,4 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,4 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,56 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,88.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Mine beste kjøttkaker.Mine beste kjøttkaker.
Denne retten har 121,75 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 9,88 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,31 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Benløse fugler 3.Benløse fugler 3.
Denne retten har 113,3 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,58 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,36 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,89.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Hot chilipølse - footlong chili dog.Hot chilipølse - footlong chili dog.
Denne retten har 171,8 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,02 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 13,12 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,13.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kjøttkaker med viltsaus.Kjøttkaker med viltsaus.
Denne retten har 113,57 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 9,82 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,29 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,56.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kjøttkaker 4.Kjøttkaker 4.
Denne retten har 83,55 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,61 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,83 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,32.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.