Fotograf:Meny Dumplings kan oversettes til melboller, og lages i mange varianter rundt om i verden. I Asia er det populært med dampede dumplings hvor deigen lages av enten hvetemel eller rismel. Fyllet varierer mellom kjøtt, sjømat eller vegetar. Dette er en oppskrift på dampede dumplings med kjøttdeig og kål, myke munnfuller som passer til lunsj, middag eller som tapas. Som er alternativ til hjemmelaget deig, kan du kjøpe ferdige wontonplater.
Kjør vann og mel raskt sammen i en food processor. Klem sammen til en deig. La hvile i 15 minutter.
Del deigen i tre. Pakk inn 2/3 i plast og legg kjølig. 1/3 kjevles ut til den er ca 2 mm tynn. Stikk ut sirkler med utstikkerringer, kjøkkenglass eller lignende.
Bland alle ingrediensene til fyllet. Stek en liten bit i panna for å se om du trenger mer salt/pepper. Du kan også tilsette litt finhakket rød chili hvis du ønsker fyllet litt sterkere.
Fyll dumplingsene med fyll, pensle rundt kanten med vann og brett dem sammen.
Sett de ferdige dumplingsene kaldt mens du kjevler ut resten av deigen og gjentar prosessen.
Bruk gjerne en bamussteamer til å dampe dumplingsene. Legg da bakepapir i bunnen og dumplings oppå. Damp over kokende vann i ca 8 minutter. Du kan også steke dem i litt olje etter damping hvis du vil ha sprø dumplings.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Meny
(Intern: 34328)
Tilberedningstid:
40-60 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Kokt/dampet Innlagt dato:2018-10-13
Oppdatert dato:2018-10-13