Fotograf:
Knut Pettersen
Kjøttkaker med nykål og nypoteter inneholder
95 Kalorier,
3 g Karbo,
8 g Protein og
6 g Fett pr 100 gr
Kjøttkaker med nykål og nypoteter har beregnet å ha følgende allergener
Gluten, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Kjøttkaker med nykål og nypoteter er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
11741 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Kjøttkaker med nykål og nypoteter!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 95.10 | 329.08 | Kcal |
Protein | 7.64 | 26.44 | gram |
Karbohydrat | 2.81 | 9.72 | gram |
Kostfiber | 0.10 | 0.35 | gram |
Fett | 5.90 | 20.42 | gram |
Mettet fett | 2.98 | 10.31 | gram |
Salt | 1.08 | 3.73 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 3.80 | Kr 13.15 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 1 384 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 11,81 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Rør kjøttdeigen godt med salt. Rør så inn potetmel og krydder. Spe med melk, litt om gangen. Rør godt. En kjøttdeig som har vært dypfryst, vil ikke alltid binde væsken like godt, og da må man spe med mindre mengde melk. Kjøttfarsen kan godt stå i kjøleskap en stund før steking.
Lag kjøttkakene med skje og stek dem pent brune i fett i panne.
Saus:
Kok opp kraften. Rør mel og melk til en klumpfri jevning og tilsett i kraften under omrøring. La sausen koke opp. Smak til med salt og pepper. Tilsett noen dråper sukkerkulør for å få brun farge.
Legg de stekte kakene i sausen og la dem trekke i 10-15 minutter til de er gjennomkokte.
Server kjøttkakene i sausen. Server med nygrodde kokte poteter og ny kål som er lettkokt med salt.
Snadder. Det kan og brukes ferdige kjøttkaker for enkelthets skyld.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Knut Pettersen
(Intern: 2118968971)
Oppskriften er
enkel å tilberede
Kategori:
Kokt/dampet
Land:
Norge
Innlagt dato:2005-06-22
Oppdatert dato:2005-06-22
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift