Fotograf:Sara Johannessen Kjøttkaker til middag er god tradisjonsmat. Her servert med kokte poteter, kålstuing og tyttebær. Ta frem foodprosessoren og lag dette knallgode måltidet!
Sett over poteter til koking og kok dem til de er møre.
Bruk en foodprosessor. Ha alle ingrediensene i bollen og kjør ca. 10-20 sekunder til farsen er jevn og fin.
Du kan også lage farsen for hånd: Rør salt godt inn i kjøttdeigen. Rør inn krydder og potetmel og spe med melk eller vann, litt av gangen.
Form farsen til runde kaker ved hjelp av en skje, hånden din, og kaldt vann.
Ha smør i en middels varm stekepanne, og stek kakene i ca. 2 minutter på hver side til de har fått en fin bruning.
Smelt smør i en kjele til brun saus. Tilsett hvetemel og brun det over svak varme til blandingen får en nøttebrun farge. Spe med varm kraft eller buljong, og rør godt mellom hver gang du sper. La sausen småkoke i ca. 10 minutter. Smak til med salt og pepper.
Ha kakene over i brun saus og la dem trekke i ca. 10 minutter (til de er gjennomkokt), eller til du er ferdig med resten av komponentene i retten.
Del kålen i terninger og kok den i lettsaltet vann i ca. 15 minutter, til den er gjennomkokt.
Smelt smør i en kjele og tilsett melet. Spe med kokekraft fra kålen, og melk til du får en litt tykk konsistens. La sausen koke ca 5 minutter. Smak til med muskat, salt og pepper, tilsett den kokte kålen.
Tips: For ekstra fyldig saus tilsett litt fløte.
Server kjøttkakene med brun saus, poteter, kålstuing og rørte tyttebær.
Tradisjonelle kjøttkaker lages av kjøttdeig, men kan like gjerne lages av kyllingkjøttdeig. Kyllingkjøttdeig inneholder ca. 7-9 % fett og kan brukes på akkurat samme måte som vanlig kjøttdeig.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Matprat.no
(Intern: 35953)
Tilberedningstid:
40-60 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Kokt/dampet Land:
Norge Nasjonal/tradisjonsrett Innlagt dato:2021-10-08
Oppdatert dato:2021-10-08