Fotograf:Brodogkorn.no Kjøttkaker med havregryn er en enkel og god vri på den norske middagen. Dette er ekte tradisjonsmat som vekker varme minner fra barndommen.
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Kalorier og næringsinnhold i Kjøttkaker med havregryn med ingrediensene over!
Navn
Verdi pr 100 g
Verdi pr porsjon
Verdi pr stykke
Enhet
Kalorier
90.92
637.05
Kcal
Protein
3.85
26.98
gram
Karbohydrat
7.59
53.18
gram
Kostfiber
0.89
6.24
gram
Fett
4.82
33.77
gram
Mettet fett
2.64
18.50
gram
Salt
0.85
5.97
gram
Pris på oppskriften
Kr 2.34
Kr 16.40
Kr
.-
Hele oppskriften veier
2 803 totalt
701 pr porsj
pr stk
gram
Fremgangsmåte:
Bland sammen havregryn, potetmel og vann i en bolle. La blandingen svelle i ti minutter for å få fyldige kjøttkaker med havregryn.
Ha blandingen i en kjøkkenmaskin sammen med kjøttdeig, egg, salt og pepper. Kjør maskinen i ca. 10-20 sekunder til kjøttfarsen er jevn og fin.
Form farsen til runde kaker ved hjelp av en skje, hånden din og kaldt vann.
Ha smør i en middels varm stekepanne. Stek kakene i ca. 2 minutter på hver side til de har fått en fin bruning.
Lag brun saus ved å smelte smøret i en kjele. Tilsett hvetemel og brun over svak varme til blandingen får en nøttebrun farge. Spe med varm kraft eller buljong, og rør godt mellom hver gang du sper. La sausen småkoke i ca. 10 minutter. Smak til med salt og pepper.
Ha kakene over i brun saus og la dem trekke i ca. 10 minutter (de skal ikke være rå i midten)
Kjøttkaker med havregryn serveres med brun saus, kokte poteter, stekt hjertesalat og rørte tyttebær eller solbærsyltetøy.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Brodogkorn.no
(Intern: 35613)
Tilberedningstid:
40-60 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Kokt/dampet Innlagt dato:2020-12-31
Oppdatert dato:2020-12-31
Lesere: 74 totalt.