Fotograf:
Knut Pettersen
Kanelboller, eller skillingsboller, er en sikker vinner på tur og passer godt å servere til gjester - både små og store. Denne oppskriften er en av de beste som smaker nydelig og anbefales på det søteste!
Skillingsbollen husker jeg fra mine år i Bergen og kommer nok opprinnelig fra disse trakter. Den er blitt nasjonalbakverket i Bergen, og alle bakerier med respekt for historien baker og selger disse.
PS:
Vi har som dere ser brukt rosiner, samt fylt med litt eggekrem. Bare for å lage litt ekstra. Men husk at denne ikke blir uten egg da
Mvh Knut Oppskriften inneholder
381 Kalorier,
48 g Karbo,
6 g Protein og
18 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Gluten, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Kanelboller (Skillingsboller) er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4,4 poeng fra 291 lesere
Lesere:
302391 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Kalorier og næringsinnhold i Kanelboller (Skillingsboller) med ingrediensene over!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Verdi pr stykke | Enhet |
---|
Kalorier | 380.70 | 6 651.78 | 332.59 | Kcal |
Protein | 6.24 | 109.03 | 5.45 | gram |
Karbohydrat | 47.89 | 836.76 | 41.84 | gram |
Kostfiber | 2.44 | 42.63 | 2.13 | gram |
Fett | 17.70 | 309.26 | 15.46 | gram |
Mettet fett | 10.89 | 190.28 | 9.51 | gram |
Salt | 0.45 | 7.90 | 0.40 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 2.59 | Kr 45.25 | Kr 2.26 | .- |
Hele oppskriften veier | 1 747 totalt | 1 747 pr porsj | 87 pr stk | gram |
Energiprosent fra karbo | 50,31 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1 porsjon gir ca 20
kanelbolle
Ha melet i en bolle og smuldre smøret i det med fingrene.
Gjær røres ut i lunken melk som er 37 grader.
Rør inn kardemomme, salt og sukker i melet.
Rør inn melken til slutt til jevn deig.
Eltes godt og heves til dobbel størrelse på en lun plass i bollen..
Fyll:
Smør og sukker røres sammen.
Deigen kjveles ut til ett rektangel og fyllet smøres på. Dryss med kanel og rull smmen fra lengderetningen
Skjær i skiver som legges i smurte papirformer. Heves godt og stekes i ca 10 min. v. 230 grader.
Ekstra:
Vi brukte rosiner i fyllet + at vi la en klatt eggekrem på disse før steking. Dette bare som en liten ekstra piff. Utrolig godt så jeg anbefaler å prøve det. Særlig for dere som syns disse blir litt kvalmende, da hjelper eggekremen. Men husk at denne ikke blir uten egg da
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Kakemonsen
(Intern: 1376)
Tilberedningstid:
60 min +
Kategori:
Gjærbakst
Diett/allergi:
Uten egg
Land:
Norge
Fylke:
Ukjent
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2015-02-06
Oppdatert dato:2015-02-06
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift