Fotograf:Mari Svenningsen Kefir er ypperlig til bruk i bakverk. Lag horn med marsipan som her eller bytt den ut med sjokolade eller nougat om du vil ha en annen smaksvariant.
Oppskriften inneholder 274 Kalorier, 40 g Karbo, 8 g Protein og 8 g Fett pr 100 gr Oppskriften har følgende allergener Egg, Gluten, Melk, Nøtter, Spor-av-lupiner, Spor-av-sulfitt, Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Smelt smøret i en kasserolle over svak varme, og hell melken oppi – ikke kefiren. Løs opp gjøren i litt av væsken, og tilsett honning og salt. Hell i resten av melkeblandingen og kefiren. Elt hvetemelet inn i deigen, og elt sammen til deigen er smidig og glatt.
Sett deigen tildekket på et lunt sted, og la den heve i en time. Legg deigen på en melet overflate, og del deigen i to like deler. Bruk en kjevle og rull hver del ut til en sirkel med diameter 30 cm. Del hver sirkel i seks like ”pizzastykker”.
Del marsipanen i 12 deler, og legg en bit midt på hver trekant. Rull trekanten sammen fra den brede enden. Bøy spissene sammen, for å forme horn. Legg hornene på en stekeplate med bakepapir. Hornene skal etterheve i ca 30 minutter, før de pensles med pisket egg og stekes i femten minutter på 180 grader.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Melk.no
(Intern: 23675)
Tilberedningstid:
60 min +
Kategori:
Gjærbakst Land:
Ukjent-opprinnelse Innlagt dato:2016-11-30
Oppdatert dato:2016-11-30