Bolledeig: Sett ovnen på 225 grader. Bland mel og gjær med salt, sukker og kardemomme. Smelt smøret. Bland smør, kesam og melk i melet, og elt til deigen blir smidig.
Fyll: Rør sammen alle ingrediensene.
Kjevle deigen til et rektangel på et melet flate, og smør på fyllet. Rull sammen deigen til en rull og skjær i skiver.
For snurrer: Fold rektangelet i to, og skjær remser. Snurr remsene lett og lag knuter. Legg bollene på stekeplate for å hvile i 15 minutter under et kjøkkenhåndkle.
Pensling og pynt: Visp sammen egg og melk og pensle bollene. Strø over perlesukker og mandelflak evt. Lovemix eller Vintermix.
Stek bollene midt i ovnen på 225 grader i 8-10 minutter.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Dr Oetker
(Intern: 30060)
Tilberedningstid:
45 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Gjærbakst Land:
Ukjent-opprinnelse Innlagt dato:2012-12-28
Oppdatert dato:2018-03-15