Fotograf:
Melk.no
Med denne grove grunnoppskriften kan du lage deg rundstykker, baguetter eller horn. Se video av hvordan du lager grove rundstykker. De egner seg godt til å fryse ned og ta frem når du har lyst til å lage noe spennende til matpakken eller noe du kan kose deg med som et mellommåltid. Oppskriften inneholder
246 Kalorier,
38 g Karbo,
9 g Protein og
6 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Gluten, Melk, Spor-av-gluten,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Grunnoppskrift grove rundstykker er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
15073 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Kalorier og næringsinnhold i Grunnoppskrift grove rundstykker med ingrediensene over!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Verdi pr stykke | Enhet |
---|
Kalorier | 245.93 | 3 829.13 | 239.32 | Kcal |
Protein | 8.58 | 133.59 | 8.35 | gram |
Karbohydrat | 38.07 | 592.75 | 37.05 | gram |
Kostfiber | 4.78 | 74.42 | 4.65 | gram |
Fett | 5.53 | 86.10 | 5.38 | gram |
Mettet fett | 1.33 | 20.71 | 1.29 | gram |
Salt | 0.48 | 7.51 | 0.47 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 1.55 | Kr 24.13 | Kr 1.51 | .- |
Hele oppskriften veier | 1 557 totalt | 1 557 pr porsj | 97 pr stk | gram |
Energiprosent fra karbo | 61,92 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1 porsjon gir ca 16
rundstykker
Smuldre gjæren i en bakebolle. Hell den lunkne melken over gjæren og rør.
Tilsett salt og olje. Rør inn det grove melet. Tilsett resten av melet litt etter litt, til deigen blir jevn og smidig. Den skal ikke henge fast i redskap eller bakebolle. Dekk til med plast og la den heve til cirka dobbel størrelse, 40 minutter.
Elt den ferdighevede deigen litt og trill den til en jevn pølse. Del pølsen i like store deler. Trill glatte, sprekkfrie rundstykker eller avlange baguetter.
Legg dem på bakepapir på en bakeplate. Dekk til med plast eller et kjøkkenhåndkle og la de heve ca ½ time på et lunt sted.
Dusj eller pensle med melk like før de settes i ovnen. Stekes midt i ovnen på varmluft ved 210 °C i ca 10 minutter. Avkjøles på rist.
Fremgangsmåte for horn
Form hele deigen til en stor bolle. Kjevle deigen ut til en stor leiv. Del leiven i åtte like store snipper med et pizzahjul eller kniv. Når du skal rulle hver enkelt bit sammen til et horn, starter du å rulle fra det bredeste. Legg hornene på bakepapir på en bakeplate. Dekk til med plast eller et kjøkkenhåndkle, og la hornene heve. De er ferdig hevet når du med et lett fingertrykk på hornene ser at fingertrykket forsvinner. Dusj eller pensle med melk like før du setter dem i ovnen. Stekes på over og undervarme ved 240 °C midt i ovnen i 8 - 10 minutter.
Tips:
Du kan godt tilsette deigen litt solsikkekjerner, sesamfrø, krydder (basilikum, oregano, timian) eller presset hvitløk (1 - 2 fedd).
Du kan også godt bruke én pakke tørrgjær istedenfor fersk gjær. Da blander du tørrgjæren i melet før du rører melet sammen med melken.
Fylte horn er også kjempegodt. Du kan f eks ta noen gulostskiver og litt krydder på "snippen" før du ruller den sammen. Pizzafyll smaker også godt inni.
Oppskriften gir ca 16 rundstykker eller 8 baguetter eller 14 horn. Ønsker du mange rundstykker, kan du lage dobbel porsjon av oppskriften, men behold samme mengde gjær.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Melk.no
(Intern: 30427)
Tilberedningstid:
60 min +
Kategori:
Gjærbakst
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2013-05-14
Oppdatert dato:2013-05-14
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift