Grunnoppskrift grove rundstykker





Grunnoppskrift grove rundstykker oppskrift.
Fotograf: Melk.no
Med denne grove grunnoppskriften kan du lage deg rundstykker, baguetter eller horn. Se video av hvordan du lager grove rundstykker. De egner seg godt til å fryse ned og ta frem når du har lyst til å lage noe spennende til matpakken eller noe du kan kose deg med som et mellommåltid.

Oppskriften inneholder 244 Kalorier, 38 g Karbo, 8 g Protein og 6 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Gluten, Melk, Spor-av-gluten,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Grunnoppskrift grove rundstykker er: Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 1 porsjoner
6dllunken melk
1pakkefersk gjær eller 1 pk tørrgjær
1tssalt
0,5dlolje
4dlsammalt hvete, grov
3dlhavregryn lettkokte
Ca 9dlhvetemel


Annonse



Kalorier og næringsinnhold i Grunnoppskrift grove rundstykker med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier244.453 806.09237.88Kcal
Protein8.09125.967.87gram
Karbohydrat38.07592.7537.05gram
Kostfiber4.3066.954.18gram
Fett5.6988.595.54gram
Mettet fett1.3821.491.34gram
Salt0.487.540.47gram
Pris på oppskriftenKr 1.55Kr 24.13Kr 1.51.-
Hele oppskriften veier1 557 totalt1 557 pr porsj97 pr stk gram

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 16 rundstykker

Smuldre gjæren i en bakebolle. Hell den lunkne melken over gjæren og rør. Tilsett salt og olje. Rør inn det grove melet. Tilsett resten av melet litt etter litt, til deigen blir jevn og smidig. Den skal ikke henge fast i redskap eller bakebolle. Dekk til med plast og la den heve til cirka dobbel størrelse, 40 minutter.

Elt den ferdighevede deigen litt og trill den til en jevn pølse. Del pølsen i like store deler. Trill glatte, sprekkfrie rundstykker eller avlange baguetter.
Legg dem på bakepapir på en bakeplate. Dekk til med plast eller et kjøkkenhåndkle og la de heve ca ½ time på et lunt sted.
Dusj eller pensle med melk like før de settes i ovnen. Stekes midt i ovnen på varmluft ved 210 °C i ca 10 minutter. Avkjøles på rist.

Fremgangsmåte for horn
Form hele deigen til en stor bolle. Kjevle deigen ut til en stor leiv. Del leiven i åtte like store snipper med et pizzahjul eller kniv. Når du skal rulle hver enkelt bit sammen til et horn, starter du å rulle fra det bredeste. Legg hornene på bakepapir på en bakeplate. Dekk til med plast eller et kjøkkenhåndkle, og la hornene heve. De er ferdig hevet når du med et lett fingertrykk på hornene ser at fingertrykket forsvinner. Dusj eller pensle med melk like før du setter dem i ovnen. Stekes på over og undervarme ved 240 °C midt i ovnen i 8 - 10 minutter.

Tips:
Du kan godt tilsette deigen litt solsikkekjerner, sesamfrø, krydder (basilikum, oregano, timian) eller presset hvitløk (1 - 2 fedd).

Du kan også godt bruke én pakke tørrgjær istedenfor fersk gjær. Da blander du tørrgjæren i melet før du rører melet sammen med melken.

Fylte horn er også kjempegodt. Du kan f eks ta noen gulostskiver og litt krydder på "snippen" før du ruller den sammen. Pizzafyll smaker også godt inni.

Oppskriften gir ca 16 rundstykker eller 8 baguetter eller 14 horn. Ønsker du mange rundstykker, kan du lage dobbel porsjon av oppskriften, men behold samme mengde gjær.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Melk.no
(Intern: 30427)
Tilberedningstid: 60 min +
Kategori: Gjærbakst
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2013-05-14
Oppdatert dato:2013-05-14
Lesere: 7165 totalt.

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6




Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Julekake med sukrin.Julekake med sukrin.
Denne retten har 233,7 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 34,2 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,42.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Skillingsboller 4.Skillingsboller 4.
Denne retten har 286,78 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 42,16 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,78 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,96.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Müslirundstykker.Müslirundstykker.
Denne retten har 213,9 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 28,55 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,92 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,11.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Frokostboller med safran.Frokostboller med safran.
Denne retten har 280,31 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 46,26 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,55 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,04.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Aprikoshorn.Aprikoshorn.
Denne retten har 261,49 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 32,69 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,91 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,89.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Suppebolle.Suppebolle.
Denne retten har 187,26 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 37,02 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,94 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 0,87.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Rislapper 1.Rislapper 1.
Denne retten har 147,76 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 19,04 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,34 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,78.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Barbros boller.Barbros boller.
Denne retten har 212,65 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 38,96 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,11 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,05.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Julekake med mandelfyll.Julekake med mandelfyll.
Denne retten har 304,63 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 40,24 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 13,19 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,07.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Klippekrans 2.Klippekrans 2.
Denne retten har 269,13 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 45,03 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,41 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,58.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Klippekrans med makronfyll.Klippekrans med makronfyll.
Denne retten har 308,47 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 41,82 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 11,79 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,57.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Matboller.Matboller.
Denne retten har 215,05 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 22,95 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,89 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,45.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Bollekake 2.Bollekake 2.
Denne retten har 281,05 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 39,06 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,93 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,62.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kanelknuter.Kanelknuter.
Denne retten har 302,23 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 44,31 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10,45 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,23.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Fine horn med ost og skinke.Fine horn med ost og skinke.
Denne retten har 252,98 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 27,44 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10,08 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,27.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.