Fotograf:Knut Pettersen Gammel oppskrift fra Skiptvet på julekaker med rosiner og sukat. Det er mange varianter av disse julekakene, men de var en god tradisjon her i Norge i gamle dager. På bildet har vi og litt nøtter på kaken.
Smelt smør og lunk melken til 37 grader. Bland smør, melk, gjær, sukker og kardemomme. Tilsett hvetemel og elt deigen godt. Sett til heving i 30-45 minutter.
Bland i rosiner og sukat, og ha deigen i former. Settes til heving. Stekes ved 200 grader i 40-50 minutter.
Disse kakene er fine å fryse.
Denne oppskriften er sendt inn av Tone Tomt Holene i Skiptvet Bygdekvinnelag. Hun skriver at oppskriften er fra hennes svigermor, Ingrid Karlsrudengen i Skiptvet.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Norsk Tradisjonsmat
(Intern: 33491)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Gjærbakst Land:
Norge Fylke:
Østfold
Nasjonal/tradisjonsrett Innlagt dato:2017-12-13
Oppdatert dato:2017-12-13