Fotograf:Brodogkorn.no Grove myslirundstykker smaker godt til frokost og lunsj. Med solsikkekjerner, hvetekli, havregryn, hvete, rug, rosiner, nøtter og linfrø er de sunn turmat.
Varm melken til den er fingervarm, 37 °C. Smuldre gjæren i den lunkne melken.
Ha olje, sukker, salt, solsikkekjerner, hvetekli, havregryn, sammalt rug, sammalt hvete, hvetemel, rosiner, hakkede nøtter og gresskarkjerner sammen med den varme melken. Elt deigen godt. Dryss i mer mel til deigen er glatt, ikke kleber, og slipper kanten av bakebollen.
Dekk bakebollen med plast eller et klede og la deigen heve til dobbel størrelse, ca. 30 minutter.
Ha deigen ut på et lett melet bakebord. Del den i 16 like store emner som du triller til boller og legger på en stekeplate med bakepapir.
Dekk rundstykkene med plast eller et klede, og la dem etterheve til dobbel størrelse, ca. 30 minutter.
Pensle rundstykkene lett med vann, og dryss over linfrø eller havregryn. Stek midt i ovnen på 220 °C i ca. 10 minutter. Avkjøl på rist.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Brodogkorn.no
(Intern: 35583)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Gjærbakst Innlagt dato:2020-12-29
Oppdatert dato:2020-12-29