Fotograf:Regal Test en ny og spennende vri på kanelbollene – søt og syrlig sitronmarengs. Bland lemon curd i fyllet og topp bollene med herlige sitronmarengs.
Varm melken til 37°C (fingervarmt)
Smuldre gjæren i en bolle på 3-4 L. Hell over melken og rør. Tilsett smøret i terninger, sukker/sirup, salt og kardemomme om ønskelig.
Hell melet direkte fra posen og i et dl mål. Tilsett melet, men la det være igjen ½ dl til bakingen.
Elt deigen 5 min. hvis du har kjøkkenmaskin eller 10 min. for hånd, til den kjennes smidig.
La deigen heve under et håndkle i ca. 30 minutter.
Kna deigen lett på benken med mel. Del deigen i 4 deler. Kjevle ut hver deig til en avlang kake.
Bred ut smøret og lemon curd over deigen, og rull sammen som en rullekake.
Skjær rullen i 10 deler og legg dem med snittsiden opp på en stekeplate med bakepapir. La de heve under et håndkle i ca. 40 minutter. Varm ovnen til 225-250 °C. Pensle med egg og stek bollene midt i ovnen, 5-10 minutter.
Pensle bollene med et tynt lag med lemon curd mens de fortsatt er varme og strø over mini-marengs.
La bollene avkjøles på rist før de serveres.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Regal
(Intern: 35495)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Gjærbakst Innlagt dato:2020-11-12
Oppdatert dato:2020-11-12