Fotograf:Rosemarie Pettersen Fra 1500-tallet og helt fram til vårt århundre har fastelavn vært en fest for alle. Fra gammelt av var det spesielt de voksne som fikk slå seg løs. Men i dag er festen blitt til en familiebegivenhet. I Norge har vi tradisjon med fastelavnsris og fylte fastelavnsboller. Men som alle tradisjoner endrer det seg noe, man låner litt fra andre kulturer og blir inspirert av morsomme festligheter.
Smelt smøret i en kjele, og hell melken oppi. La melkeblandingen bli fingervarm. Smuldre gjæren i en bolle, og bland den med litt av melkeblandingen. Hell i resten av væsken sammen med sukker, salt og krydder. Ha i hvetemelet, og kna deigen til den blir blank og smidig. La den heve til dobbelt størrelse.
Ha deigen over på en melet overflate, del den i 10 like store emner og trill boller. Bollene etterheves straks på et lunt sted og stekes midt i ovnen ved 200 grader i ca. 7-15 minutter.
Avkjøl bollene før de fylles med vispet krem.
Kremfyll:
Ha sukker og vaniljesukker i fløten, og pisk til krem. Den skal være litt fast, men ikke kornet.
Skjær toppen av bollene og legg på kremet. Legg på lokket og dryss over et tynt lag med melis.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Melk.no
(Intern: 23672)
Tilberedningstid:
60 min +
Kategori:
Gjærbakst Land:
Ukjent-opprinnelse Innlagt dato:2017-11-13
Oppdatert dato:2017-11-13