Fotograf:
Brodogkorn.no
Lag en stor kringledeig, del den i to eller fire, og fyll hver del med ulikt fyll. Her blir det noe for enhver smak. Og trenger du ikke så stor porsjon, er det bare å halvere oppskriften.
Jeg har kun beregnet grunndeigen Oppskriften inneholder
284 Kalorier,
47 g Karbo,
8 g Protein og
7 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Gluten, Melk, Spor-av-egg, Spor-av-gluten,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Kringledeig med flere muligheter er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4,5 poeng fra 2 lesere
Lesere:
5526 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Kringledeig med flere muligheter!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 283.84 | 16 071.02 | Kcal |
Protein | 7.58 | 429.18 | gram |
Karbohydrat | 47.08 | 2 665.67 | gram |
Kostfiber | 2.81 | 159.10 | gram |
Fett | 6.62 | 374.82 | gram |
Mettet fett | 3.80 | 215.16 | gram |
Salt | 0.20 | 11.59 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 1.90 | Kr 107.58 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 5 662 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 66,34 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1. Skjær smør i terninger og sett det på kjøkkenbenken så det får romtemperatur og blir mykt.
2. Rør gjær ut i romtemperert melk. Tilsett 2/3 av hvetemelet, sukker, kardemomme, bakepulver og vaniljesukker. Elt godt på lav hastighet i 5-10 minutter, og tilsett mer hvetemel slik at du får en god deig.
3. Elt helt til slutt inn det myke smøret. Dekk bakebollen med plast og et klede og sett deigen til heving ca. 45 minutter.
4. Del deigen i fire deler og lag fire kringler med samme framgangsmåte, men med ulikt fyll:
Kringle med makronfyll
Kjevle deigen ut i ca 80 cm lengde og 20 cm bredde. Lag fyllet etter anvisning på pakken og smør det utover leiven. Rull sammen som en pølse og form den til en kringle på bakepapirkledd stekeplate. Etterhev kringlen i 30-45 minutter. Pensle med egg og strø på mandelflak.
Stek kringlen midt i ovnen ved 180 °C i 20-25 minutter til pent brun. Avkjøl på rist.
Kringle med eple og makronfyll
Benytt samme framgangsmåte som kringle med makronfyll. Stikk ut kjernehuset og del eplet i bitte små terninger. Fordel disse jevnt utover.
Kringle med vaniljekrem
Kjevle deigen flat, fyll med vaniljekrem og rull sammen til en pølse. Form kringlen som en bokstav på stekebrettet. Etterhev kringlen i 30-45 minutter. Pensle med egg.
Stek kringlen midt i ovnen ved 175 °C i 30-35 minutter. Avkjøl på rist.
Kringle med vaniljekrem kan lett bli rå inni, så stek den ved lavere temperatur i litt lengre tid.
Kringle med rosiner, smør, sukker og kanel
Bløtlegg rosinene i 30 minutter i lunkent vann. Sil så av.
Kjevle deigen ut i ca 80 cm lengde og 20 cm bredde.
Bland smør, sukker og kanel og smør det utover leiven. Strø over myke rosiner.
Rull sammen, lag kringlefasong på en stekeplate med bakepapir, og etterhev kringlen i 30-45 minutter.
Pensle kringlen med sammenvispet egg.
Stek kringlen midt i ovnen ved 175 °C i 30-35 minutter.
Avkjøl på rist.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Brodogkorn.no
(Intern: 30232)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er
vanskelig å tilberede
Kategori:
Gjærbakst
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2013-03-03
Oppdatert dato:2013-03-03
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift