Fotograf:Rosemarie Pettersen Horn med ost og skinke er en ny erfaring for oss, men dette er godt. Du kan lage en vanlig gjærdeig eller evt bruke en grovere deig.
Vi strimlet skinken og rev osten, men her kan man gjerne bruke annet enn vanlig skinke. Prøv med for eksempel krydderskinke, litt krydder, pesto, sennep eller andre smaker. For eksempel tørkede tomater vil vel og gå an. Og for eksempel en ost med mye smak.
Bland mel, sukker og salt i en bolle. Smelt smøret, ha i melken og varm blandingen til den er fingervarm. Rør ut gjæren i melkeblandingen. Hell melkeblandingen i melblandingen og elt deigen til den er smidig. Dryss inn mer mel til deigen er glatt og ikke kleber, og slipper bakebollen.
Legg et kjøkkenhåndkle og en plastpose over bakebollen. La deigen heve på et lunt sted i ca. 30 minutter. Del deigen i to og kjevle hver del som en pizzabunn, og del hver pizza i 8 akkurat som du gjør med en vanlig pizza. Legg på passe mengde skinke og ost + evt ekstra. Rull hver del sammen fra ytterkant inn mot midten. Form horn ved å bøye de litt og legg dem på stekebrettet. Legg håndkle over hornene og etterhev dem på et lunt sted i ca. 20 minutter, for eksempel foran varmepumpe eller ovn
Sett stekeovnen på 220 °C. Pensle med sammenvispet egg og dryss sesamfrø på. Stek hornene midt i ovnen i 10-15 minutter. De er best når de blir spist varme
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Rosemarie Pettersen
(Intern: 33387)
Tilberedningstid:
40-60 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Gjærbakst Innlagt dato:2017-11-02
Oppdatert dato:2017-11-02