Fotograf:Matprat.no Hjemmelagde hamburgerbrød smaker ekstra godt. Oppskriften gir ca. 20 burgerbrød. Spiser dere ikke opp alle kan de fint fryses. Eller du kan dele deigen i to, og lage 10 burgerbrød og et grovbrød.
Rør gjær ut i fingervarmt vann (37 °C) og tilsett olje, salt og hvetemel. Elt deigen godt. La den heve i ca. 1/2 time, eller til dobbel størrelse.
Del deigen i 20 like store emner, eventuelt halvparten av deigen til 10 like store emner, og form dem til litt flate burgerbrød. La brødene etterheve i ca. 20 minutter til omtrent dobbel størrelse.
Pensle burgerbrødene med vann og dryss sesamfrø på toppen. Stek midt i stekovnen på 225 °C i ca. 15 minutter. Avkjøl på rist.
Form eventuelt den ene halvparten av deigen til et brød og legg det i en smurt brødform som rommer 1 1/2 liter. Etterhev brødet i 30-40 minutter til omtrent dobbel størrelse. Pensle brødet med sammenvispet egg og dryss over litt grov hvete eller kli til pynt. Stek ved 200 °C i 50-60 minutter.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Matprat.no
(Intern: 35999)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Gjærbakst Innlagt dato:2021-10-19
Oppdatert dato:2021-10-19