Hveteboller 5



Hveteboller 5 oppskrift.
Fotograf: Sara Johannessen
Har du lyst på ferske boller som smelter på tungen når de spises? Bak boller i dag og kos deg.

Oppskriften inneholder 280 Kalorier, 46 g Karbo, 7 g Protein og 7 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Egg, Gluten, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Hveteboller 5 er: Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere: 2053 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 1 porsjoner
150grsmør
1kghvetemel
1,5dlsukker
1pakkefersk gjær
0,5tssalt
2tsmalt kardemomme
6dlmelk
4dlrosiner
1stksammenvispet egg til pensling




Kalorier og næringsinnhold i Hveteboller 5 med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier280.096 250.04260.42Kcal
Protein7.32163.346.81gram
Karbohydrat46.051 027.5842.82gram
Kostfiber3.0267.392.81gram
Fett6.73150.186.26gram
Mettet fett3.8385.463.56gram
Salt0.276.050.25gram
Pris på oppskriftenKr 2.26Kr 50.43Kr 2.10.-
Hele oppskriften veier2 231 totalt2 231 pr porsj93 pr stk gram
Energiprosent fra karbo65,76 %Ikke lavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 24 boller

Kutt smør i terninger, og la det temperere seg litt mens deigen elter.
Ha hvetemel, sukker, gjær, salt og kardemomme i en bakebolle til kjøkkenmaskin. Bruker du fersk gjær kan du smuldre gjæren i bollen, eller røre den ut i melken. Alt vil ettehvert blande seg godt, så begge deler er like bra.
Spe med melk (kald eller romtemperert). Hold tilbake 1/2 dl, tilsett mer melk etter hvert hvis deigen virker for fast.
Når deigen eltes i kjøkkenmaskin vil temperaturen gradvis stige. Tidligere var det anbefalt å lunke væsken til 37 °C, men med tilstrekkelig elting vil temperaturen stige for mye og gjærcellene kan dø. Bruk derfor kald eller romtemperert væske. Hevingen kan noen ganger ta litt lengre tid, avhengig av deigtemperatur - men deigen vil også få en bedre smak.

Sett en deigkrok i kjøkkenmaskinen og elt deigen i ca. 15 minutter.
Tilsett smøret og elt deigen videre i ca. 10 minutter, til deigen er myk og elastisk. Ta gjerne "glutentesten" mot slutten av eltingen. Strekk en liten deigklump mellom fingrene og forsøk å få en tynn, gjennomsiktig hinne. Er deigen elastisk og smidig er den klar for heving, er den "kort" og revner - elt litt til.
Elting for hånd: En gjærdeig krever god elting for at glutennettverket skal utvikle seg godt. Elting for hånd kan gi en noe mer kompakt og tyngre deig. Skal du elte for hånd vil ikke temperaturen stige så mye under eltingen, og det kan derfor lønne seg å smelte smøret og lunke væsken litt for å lette jobben og få en raskere heving.

Kna rosiner godt inn i deigen.
Dekk deigen og sett den til heving på et lunt sted til den har hevet til dobbel størrelse, ca. 45-60 minutter.
Del deigen i passe store emner. Du får ca. 24 boller av en porsjon deig. Trill runde boller.
Sett bollene på en stekeplate dekket med bakepapir og sett dem til heving (20-30 minutter).
Pensle bollene med egg og stek dem midt i ovnen ved 225 °C i 6–10 minutter. Avkjøl bollene på rist.

Ønsker du ekstra luftige boller kan du tilsette 1 ts bakepuvler!

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Matprat.no
(Intern: 35952)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Gjærbakst
Innlagt dato:2021-10-08
Oppdatert dato:2021-10-08


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Butterkake med safran.Butterkake med safran.
Denne retten har 338,42 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 41,91 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 15,38 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,8.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Brioche med appelsinsmak.Brioche med appelsinsmak.
Denne retten har 312,82 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 37,13 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 14,2 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,77.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Hveteboller, grunnoppskrift.Hveteboller, grunnoppskrift.
Denne retten har 340,09 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 34,65 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 19,67 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,39.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også En kurv med gjærbakst.En kurv med gjærbakst.
Denne retten har 202,77 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 33,53 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,31 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,24.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Gjærmunker.Gjærmunker.
Denne retten har 300,21 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 47,01 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,31 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,07.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Minibrioche med vaniljekrem og friske bær.Minibrioche med vaniljekrem og friske bær.
Denne retten har 392,93 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 27,36 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 28,07 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,19.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Julekake 4.Julekake 4.
Denne retten har 296,54 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 44,5 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,36 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,44.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Finske fastelavnsboller.Finske fastelavnsboller.
Denne retten har 297,56 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 40,79 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 11,16 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,71.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Tangzhong lussekatter.Tangzhong lussekatter.
Denne retten har 275,28 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 42,46 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,72 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,29.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Rislapper 1.Rislapper 1.
Denne retten har 147,11 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 19,04 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,23 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,78.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Klassiske skolebrød.Klassiske skolebrød.
Denne retten har 240,84 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 34,07 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,5 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,77.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Vaniljeboller 2.Vaniljeboller 2.
Denne retten har 272,58 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 44,61 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,5 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,93.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Matsnegler.Matsnegler.
Denne retten har 239,44 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 35,23 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,2 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,88.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Grove juleboller.Grove juleboller.
Denne retten har 234,09 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 36,13 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,67 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,64.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Fine og grove horn.Fine og grove horn.
Denne retten har 249,32 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 36,29 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,36 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,17.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++




Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.