Fotograf:
Brodogkorn.no
Brioche – det er blitt skrevet og sagt mye om disse luftige franske bakverkene. De er og har vært en yndling hos matglade i århundrer. Lag dem selv, og du vil forstå hvorfor. Oppskriften inneholder
310 Kalorier,
37 g Karbo,
8 g Protein og
14 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Egg, Gluten, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Brioche med appelsinsmak er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Kalorier og næringsinnhold i Brioche med appelsinsmak med ingrediensene over!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Verdi pr stykke | Enhet |
---|
Kalorier | 310.40 | 3 515.31 | 234.35 | Kcal |
Protein | 7.58 | 85.84 | 5.72 | gram |
Karbohydrat | 37.13 | 420.50 | 28.03 | gram |
Kostfiber | 1.79 | 20.27 | 1.35 | gram |
Fett | 14.22 | 161.04 | 10.74 | gram |
Mettet fett | 7.88 | 89.24 | 5.95 | gram |
Salt | 0.84 | 9.54 | 0.64 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 2.77 | Kr 31.37 | Kr 2.09 | .- |
Hele oppskriften veier | 1 133 totalt | 1 133 pr porsj | 76 pr stk | gram |
Energiprosent fra karbo | 47,84 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1 porsjon gir ca 15
briocher
1. Bland gjær og sukker i lunkent vann. La det stå i fem minutter i bakebollen.
2. Ha i melk og egg i bollen. Bland sammen. Det er enklest å bruke en kjøkkenmaskin til dette.
3. Bland i mel, appelsinskall, sukker og salt, og til slutt smøret. Kjør til en jevn og klumpefri deig.
4. Deigen er passe når den slipper bollen. Ha i mer mel om nødvendig.
5. Ha i noen dråper olje i siste runde av eltingen.
6. Dekk til deigen og la den heve til dobbel størrelse i cirka en time.
7. Bruk muffinsformer, smør og strø formene eller bruk papirformer. Rull boller av deigen og legg i formene, trill små kuler av deigen og legg på toppen av hver brioche.
8. Dekk til formene og la etterheve i en time.
9. Pensle briochene med sammenvispet egg og stek på 225 °C i rundt 10 min.
10. Avkjøl på rist
TIPS: Om du bruker vanlig saltet smør, kutter du bare ut saltet i oppskriften.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Brodogkorn.no
(Intern: 30105)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Gjærbakst
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2013-01-04
Oppdatert dato:2013-01-04
Lesere:
1944 totalt.
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift