Fotograf:Moment Studio Kanelboller på tur er et "must" i påsken. Lag en stor porsjon, ta opp fra fryseren på morgenen, så har du ferske boller til hver tur. Nyt dem med en kopp varm sjokolade på termos.
Kanel gir ekstra smak til gjærbaksten, og disse giflene med kvarg er et godt alternativ til tradisjonelle kanelboller.
Smelt smøret, og hell i melken. La det bli fingervarnt (37 grader). Smuldre gjæren i litt av væsken, og rør den ut.
Bland inn alle de andre ingrediensene, tilsett så mye mel at deigen blir smidig. Arbeid den ekstra godt, i omlag 10 minutter. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin med eltekrok til denne jobben.
La deigen heve under plast på et lunt sted i ca. 30 minutter.
Ha deigen over på en melet overflate og kjevle deigen til en rektangulær stor leiv. Ca 1,5 - 2 cm tykk.
Fyll:
Smør smeltet smør utover deigrektangelet og strø over sukker og kanel.
Rull deigen samme fra den ene langsiden.
Skjær dem i ca 2 cm tykke biter og legg snittflaten ned på et bakepapirkledd stekebrett.
Etterhev på et lunt sted i ca 30 minutter.
Pensle snurrene med egg før den settes i stekeovnen. Snurrene steks ved 200 °C midt i ovnen i ca 12 – 15 minutter. Avkjøl på rist.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Melk.no
(Intern: 32959)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Gjærbakst Innlagt dato:2017-04-11
Oppdatert dato:2017-04-11