Fotograf:
Brodogkorn.no
Bak ut krokodiller og skilpadder sammen med barna. Kreativt og morsomt, og en liten variasjon fra hveteboller. Oppskriften inneholder
245 Kalorier,
39 g Karbo,
8 g Protein og
5 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Gluten, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Skilpadder og krokodiller er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
7391 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Skilpadder og krokodiller!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 245.02 | 4 684.78 | Kcal |
Protein | 7.73 | 147.80 | gram |
Karbohydrat | 39.34 | 752.18 | gram |
Kostfiber | 5.15 | 98.47 | gram |
Fett | 5.16 | 98.66 | gram |
Mettet fett | 2.87 | 54.87 | gram |
Salt | 0.46 | 8.71 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 1.58 | Kr 30.21 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 1 912 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 64,22 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Varm melken til den er fingervarm, 37 °C. Smuldre gjæren og rør den ut i melken. Del smøret opp i små terninger og legg på tallerken slik at det blir romtemperert. Bland resten (mel, sukker, salt og gjær) i bakebollen. Bland alt sammen til en smidig deig. Tilsett smøret når deigen er nesten ferdig, og elt til du har en fin og jevn deig. Dekk bakebollen med plast, og la den stå på et lunt sted i ca. en time.
Ta deigen ut på melet bakebord. Del den opp i biter, og form deigen til en stor eller flere små skilpadder eller krokodiller. Legg et kjøkkenhåndkle over brøddyrene, og etterhev dem i 20–30 minutter.
Pensle broddyrene med sammenvispet egg når de er ferdig hevet. Stek brøddyrene midt i ovnen ved 230 °C i ca. 20 minutter til de er gyllenbrune. Avkjøles på rist.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Brodogkorn.no
(Intern: 26143)
Kategori:
Gjærbakst
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2009-07-27
Oppdatert dato:2009-07-27
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift