Fotograf:
Mat.no
Vørterbrød fra Finnmark inneholder
251 Kalorier,
52 g Karbo,
5 g Protein og
1 g Fett pr 100 gr
Vørterbrød fra Finnmark har beregnet å ha følgende allergener
Gluten,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Vørterbrød fra Finnmark er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
9145 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Kalorier og næringsinnhold i Vørterbrød fra Finnmark med ingrediensene over!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Verdi pr stykke | Enhet |
---|
Kalorier | 251.11 | 5 526.68 | 345.42 | Kcal |
Protein | 5.11 | 112.47 | 7.03 | gram |
Karbohydrat | 52.24 | 1 149.75 | 71.86 | gram |
Kostfiber | 5.50 | 121.05 | 7.57 | gram |
Fett | 0.84 | 18.49 | 1.16 | gram |
Alkohol | 0.45 % | 9.90 | 0.62 | gram |
Mettet fett | 0.14 | 3.08 | 0.19 | gram |
Salt | 0.18 | 3.97 | 0.25 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 2.29 | Kr 50.40 | Kr 3.15 | .- |
Hele oppskriften veier | 2 201 totalt | 2 201 pr porsj | 138 pr stk | gram |
Energiprosent fra karbo | 83,21 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1 porsjon gir ca 16
skiver
Vørterbrød blir brukt stort sett over hele landet, men i Finnmark ser det ut til å ha en større appell enn noen annen plass. Det blir blant annet brukt sammen med "Bidos" til bryllupsmat, og det brukes ofte til kaffemat, da dyppet i kaffekoppen.
Lunk ølet og rør ut gjæren, før rugmel og salt tilsettes. Rør deigen godt i bakebollen før den settes bort til heving.
Kok opp sirup, krydder og smør og avkjøl. Når deigen er ferdighevet, tilsettes sirupsblandingen, rosinene og så mye hvetemel at deigen blir lett å arbeide med. Den må arbeides svært godt før den formes til brød, som legges på platen til etterheving. Pensle med lettøl og stek den ved 175 C i ca 75 minutter.
kilde: Matskatter fra Nord-Norge
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 13555)
Kategori:
Gjærbakst
Diett/allergi:
Uten melk
Land:
Norge
Fylke:
Finnmark
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2003-05-15
Oppdatert dato:2003-05-15
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift