Fotograf:
Melk.no
Tebirks smaker godt med ost eller syltetøy/marmelade på. Oppskriften inneholder
260 Kalorier,
35 g Karbo,
7 g Protein og
10 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Egg, Gluten, Melk, Nøtter,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Tebirks med valmuefrø ny er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
3935 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Kalorier og næringsinnhold i Tebirks med valmuefrø ny med ingrediensene over!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Verdi pr stykke | Enhet |
---|
Kalorier | 260.10 | 2 748.06 | 274.81 | Kcal |
Protein | 7.00 | 73.96 | 7.40 | gram |
Karbohydrat | 34.71 | 366.73 | 36.67 | gram |
Kostfiber | 2.89 | 30.53 | 3.05 | gram |
Fett | 9.72 | 102.70 | 10.27 | gram |
Mettet fett | 5.25 | 55.47 | 5.55 | gram |
Salt | 0.45 | 4.77 | 0.48 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 2.01 | Kr 21.24 | Kr 2.12 | .- |
Hele oppskriften veier | 1 057 totalt | 1 057 pr porsj | 106 pr stk | gram |
Energiprosent fra karbo | 53,37 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1 porsjon gir ca 10
tebirks
Varm vann og smør til fingervarmt. Rør ut gjæren i væsken i bakebollen. Rør inn sukker, salt og mel. Arbeid deigen raskt sammen for at den ikke skal bli seig. La deigen heve til dobbel størrelse under plast.
Ha deigen på bakebordet. Kjevle den til et rektangel, ca 22 x 80 cm. Stryk det halvsmeltede smøret langsetter på 2/3 av deigen. Brett leiven i tre med den usmurte delen først inn. Snu skjøten ned mot bordet og skjær 4 cm brede stykker. Sett stykkene på stekeplate med skjøten ned. La dem etterheve under plast på et lunt sted.
Pensle med egg og strø rikelig med valmuefrø over. Stekes til de er gylne, sprø og gjennomstekte.
I stekeovnen på 250 °C i 12 - 15 minutter.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Melk.no
(Intern: 28488)
Tilberedningstid:
30 min + heving
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Gjærbakst
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2013-05-30
Oppdatert dato:2013-05-30
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift