1. Varm melken fingervarm og løs gjæren oppi. Tilsett resten av ingrediensene til fordeigen og bland i ca. 5–6 minutter.
2. Dekk over med plastfolie så overflaten ikke tørker ut. La stå i ca. 20 minutter.
3. Lag vaniljekremen i mellomtiden. Kok opp fløte, melk, sukker og vanilje. Visp sammen eggeplommer og Maizena.
4. Hell litt av den varme væsken i eggeblandingen. Rør rundt og hell alt tilbake i pannen, før du koker forsiktig opp til du ser den første boblen. Ta pannen av umiddelbart og sil ned i en bolle. Rør i gelatinplaten og smør.
5. Tilsett resten av ingrediensene i deigen, og elt i 7 minutter i maskin til en smidig deig.
6. Legg den på bakebordet og la den hvile i ca. 30 minutter. Rull opp ca. 25–30 jevne boller, og la dem heve seg til dobbel størrelse.
7. Fyll vaniljekrem i en sprøytepose med en smal tyll.
8. Pensle bollene med pisket egg. Stikk tyllen ned i bollen og fyll med vaniljekrem.
9. Stek på 180 grader i ca. 12 minutter.
10. Smelt aprikosmarmeladen i mikrobølgeovn, pensle bollene og vend dem i smør.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Regal
(Intern: 33420)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Gjærbakst Innlagt dato:2017-11-22
Oppdatert dato:2017-11-22