1. Bland sammen melk, vann, g jær og salt i en bolle. Deretter blander du inn rug- og speltmel.
2. Elte deigen i 8-10 minutter pa° middels styrke i kjøkkenmaskin. Kutt smøret i passe store terninger. Na°r deigen løsner fra bollen kan du tilsette smør. La deigen elte inn smøret i ca 3-5 minutter. Hev deigen i 1-1,5 time med ha°ndkle over.
3. Na°r deigen er ferdig hevet deler du deigen i 15 like store emner. Form rundstykkene slik du ønsker. Her kan man være kreativ. Etterhev i ca. 30 min. Pensle rundstykkene med egg og strø over gresskarkjerner og solsikkefrø.
4. Sett stekeovnen pa° 210°C. Rundstykkene skal steke i ca 10-15 minutter
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Regal
(Intern: 36729)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Gjærbakst Innlagt dato:2022-12-05
Oppdatert dato:2022-12-05