Fotograf:Meny Kanelboller, skillingsboller eller kanelsnurrer er deilige søte hveteboller med krydret fyll av kanel, smør og sukker. Kanelboller er enda bedre om de stekes sammen i form. Er du ikke så glad i småtørre kanter? Ved å steke de på på den måten oppskriften beskriver, blir alle kanter myke og bollene blir ekstra saftige.
Varm melken fingervarm, ca. 37 °C. Smuldre gjæren i en bakebolle, og hell melken over og rør slik at gjæren løses opp. Elt inn sukker, kardemomme, salt og mel ved hjelp av en kjøkkenmaskin.
Ha deretter i egg, og tilslutt det romtempererte smøret i terninger litt etter litt. Elt deigen til den blir glatt og smidig, og ikke klistrer seg til bakebollen.
Dekk til deigen med plast eller et kjøkkenhånkle og sett den til heving på et lunt sted i ca 45 minutter. Mens deigen hever lager du fyllet ved å røre sammen smør, sukker og kanel.
Strø litt mel utover bakebordet og ta deigen ut av bakebollen. Kjevle deigen til et rektangel, ca 20x50 cm. Smør på fyllet, start i den korteste enden og rull deigen sammen til en pølse, skjær ca 1 cm tykke skiver på tvers.
Sett bitene sammen i en smurt eller bakepapirkledd ildfast form/ovnsform. La det være et par cm mellomrom mellom bollene, de vokser sammen under heving og steking. La de heve under plast eller et kjøkkenhåndkle på et lunt sted til de har hevet til dobbel størrelse.
Sett på stekeovnen på 225°C. Når kanelbollene er ferdig hevet, pensler du dem med litt sammenpisket egg og strør på litt brunt sukker. Stek kanelbollene midt i ovnen i ca 10 minutter. Avkjøl på rist.
Topper du det hele med melisglasur, så har du noen fantastiske og saftige kanelboller. Bland melis med litt vann til passe konsistens og ringle det over de avkjølte bollene.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Meny
(Intern: 32924)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Gjærbakst Innlagt dato:2017-03-31
Oppdatert dato:2017-03-31