Korsboller



Korsboller oppskrift.
Fotograf: Brodogkorn.no
Korsboller, også kjent som hot cross buns, skulle tidligere bare spises på langfredag for å markere slutten av fasten, men spises nå gjennom hele påsken.

Oppskriften inneholder 254 Kalorier, 44 g Karbo, 6 g Protein og 5 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Egg, Gluten, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Korsboller er: Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere: 4541 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 1 porsjoner

Hveteboller

500grhvetemel
1dlsukker
25grgjær
3dlmelk
75grsmeltet smør
1stkegg
1tssalt
0,5tskanel
0,5tsmuskat
0,5stkappelsin, skallet
1dlrosiner
50grsukker

Melblanding

50grhvetemel
0,75dlvann

Pensling

50grsukker
1dlvann




Kalorier og næringsinnhold i Korsboller med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier254.103 686.84307.24Kcal
Protein6.1789.527.46gram
Karbohydrat43.85636.2453.02gram
Kostfiber2.4435.402.95gram
Fett5.4679.226.60gram
Mettet fett3.0944.833.74gram
Salt0.598.550.71gram
Pris på oppskriftenKr 1.87Kr 27.13Kr 2.26.-
Hele oppskriften veier1 451 totalt1 451 pr porsj121 pr stk gram
Energiprosent fra karbo69,02 %Ikke lavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 12 boller

Hveteboller:
Skjær smøret i små terninger og la det bli mykt i romtemperatur.
Bland alle ingrediensene bortsett fra smøret og rosinene i en bakebolle. Elt deigen godt for hånd eller med en kjøkkenmaskin. Start med lav hastighet og øk etter hvert dersom du bruker kjøkkenmaskin. Når deigen slipper kanten på bollen, tilsettes smøret som er skåret i terninger.
Elt til smøret har blandet seg helt inn i deigen.Kna til du får en fin og jevn deig.
Dekk bakebollen med plast eller klede og la deigen heve til dobbel størrelse, ca. 45 minutter.
Del deigen i 12 emner og plasser 12 rosiner i hvert emne. Trill boller på et bord dekket med mel. Legg dem på et stekebrett, dekk dem med et kjøkkehåndkle og la heve til dobbel størrelse, ca. 45.

Melblanding:
Rør sammen mel og vann til en fast røre. Ha melblandingen i en plastpose, klipp hull på tuppen og lag kryss over alle bollene. Stekes ved 220°C midt i ovnen i ca. 10-15 minutter. Avkjøl korsbollene på rist.

Pensling:
Kok opp sukker og vann slik at sukkeret løses opp. Når bollene er ferdigstekt pensles de med sukkerlaken mens de er varme.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Brodogkorn.no
(Intern: 34655)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Gjærbakst
Innlagt dato:2019-04-07
Oppdatert dato:2019-04-07


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Hveterundstykker med hatt.Hveterundstykker med hatt.
Denne retten har 204,86 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 40,73 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,84 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 0,89.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Engelske korsboller.Engelske korsboller.
Denne retten har 270,64 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 45,21 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,78 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,2.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også VM-boller.VM-boller.
Denne retten har 259,25 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 44,98 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,93 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,96.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Hjerteboller.Hjerteboller.
Denne retten har 302,14 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 41,27 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 11,22 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,42.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Knuter med sjokolade.Knuter med sjokolade.
Denne retten har 251,99 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 20,55 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 16,99 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Safranboller med hvit sjokolade.Safranboller med hvit sjokolade.
Denne retten har 374,11 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 41,16 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 19,77 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,74.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Suppebolle.Suppebolle.
Denne retten har 188,53 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 37,02 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,83 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 0,87.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Fylte fastelavensboller.Fylte fastelavensboller.
Denne retten har 296,54 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 45,75 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,6 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,01.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Julekake fra Skiptvedt.Julekake fra Skiptvedt.
Denne retten har 290 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 48,46 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,06 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,58.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Boller bakt med fyll.Boller bakt med fyll.
Denne retten har 314,02 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 42,55 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 12,58 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,13.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sissels skillingsboller.Sissels skillingsboller.
Denne retten har 249,82 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 40,16 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,91.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kanelknuter.Kanelknuter.
Denne retten har 304,24 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 44,31 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10,36 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,23.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Grove myslirundstykker.Grove myslirundstykker.
Denne retten har 283,32 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 34,64 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,78 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,22.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Wenches hveteboller.Wenches hveteboller.
Denne retten har 289,91 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 42,78 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,41 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,07.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kanelboller 2.Kanelboller 2.
Denne retten har 317,92 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 43,26 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 12,54 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,72.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++




Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.