Fotograf:Brodogkorn.no Torunns grove rundstykker er en av de mest populære oppskriftene på brodogkorn sine nettsider. Her er en variant hvor vi har byttet den sammalte hveten med byggmel og havregryn.
Bløtlegging: Ha byggmel og havregryn sammen med vannet i en bakebolle og bland sammen. La det stå i romtemperatur i ca. 30 minutter.
Hoveddeig: Bland inn resten av ingrediensene i bakebollen. Smuldre i gjæren og elt deigen godt til den slipper kantene.
Synes du deigen er for tørr?
Elt inn 1/2 – 1 dl ekstra på slutten av eltetiden.
Dekk bakebollen med plast og la deigen heve til dobbel størrelse. Det tar ca. 30 minutter.
Ta deigen ut på et lett melet bakebord. Del den i 12 like store emner. Trill hvert emne til et rundstykke. Legg dem på en stekeplate med bakepapir.
Dekk rundstykkene med klede og la etterheve til dobbel størrelse, ca. 30 minutter.
Pensle dem lett med sammenvispet egg og dryss havregryn på.
Stek rundstykkene midt i ovnen ved 220°C i ca. 10 minutter. Avkjøl på rist.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Brodogkorn.no
(Intern: 35826)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Gjærbakst Innlagt dato:2021-08-13
Oppdatert dato:2021-08-13