Fotograf:
Mat.no
Mettes adventskrans inneholder
278 Kalorier,
42 g Karbo,
7 g Protein og
9 g Fett pr 100 gr
Mettes adventskrans har beregnet å ha følgende allergener
Egg, Gluten, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Mettes adventskrans er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
4886 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Kalorier og næringsinnhold i Mettes adventskrans med ingrediensene over!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Verdi pr stykke | Enhet |
---|
Kalorier | 278.06 | 3 215.60 | 267.97 | Kcal |
Protein | 7.37 | 85.23 | 7.10 | gram |
Karbohydrat | 41.54 | 480.39 | 40.03 | gram |
Kostfiber | 2.51 | 29.03 | 2.42 | gram |
Fett | 8.60 | 99.45 | 8.29 | gram |
Mettet fett | 4.92 | 56.90 | 4.74 | gram |
Salt | 0.15 | 1.69 | 0.14 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 8.96 | Kr 103.62 | Kr 8.63 | .- |
Hele oppskriften veier | 1 156 totalt | 1 156 pr porsj | 96 pr stk | gram |
Energiprosent fra karbo | 59,75 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1 porsjon gir ca 12
stykker
Smelt smøret. Tilsett melken. Smuldre gjæren i bakebollen og rør den ut i litt av den lunkne melkeblandingen. Bland i resten av væsken. Rør i sukker, sammenpisket egg, safran eller gurkemeie og mel til deigen er passe fast. La deigen heve under plast på lunt sted til dobbel størrelse. Strø litt mel på bordet, elt deigen godt og del den i to. Trill deigemnene til to tykke pølser, ca. 50 cm.
Tvinn pølsene og form til rund krans på stekeplaten. La den etterheve pålunt sted under plast. Pensle med sammenvispet egg og stek den gylden. Avkjøl på rist. Sett gjerne noen lys i kransen ved servering og pynt med en sløyfe, det gjør det spesielt stemningsfullt i adventstiden.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Mat.no
(Intern: 273)
Kategori:
Gjærbakst
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2002-07-10
Oppdatert dato:2002-07-10
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift