Fotograf:
Brodogkorn.no
Franske søte boller med sjokoladefyll, passer godt som en avslutning til Afternoon tea. Oppskriften inneholder
328 Kalorier,
38 g Karbo,
7 g Protein og
16 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Egg, Gluten, Melk, Soya, Spor-av-egg, Spor-av-gluten, Spor-av-nøtter, Spor-av-Peanøtter, Spor-av-soya,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Franske søte boller med sjokoladefyll er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 5 poeng fra 3 lesere
Lesere:
8115 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Kalorier og næringsinnhold i Franske søte boller med sjokoladefyll med ingrediensene over!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Verdi pr stykke | Enhet |
---|
Kalorier | 328.37 | 5 410.52 | 541.05 | Kcal |
Protein | 7.11 | 117.15 | 11.72 | gram |
Karbohydrat | 37.52 | 618.21 | 61.82 | gram |
Kostfiber | 2.97 | 48.94 | 4.89 | gram |
Fett | 15.99 | 263.47 | 26.35 | gram |
Mettet fett | 9.37 | 154.39 | 15.44 | gram |
Salt | 0.58 | 9.52 | 0.95 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 5.71 | Kr 94.08 | Kr 9.41 | .- |
Hele oppskriften veier | 1 648 totalt | 1 648 pr porsj | 165 pr stk | gram |
Energiprosent fra karbo | 45,7 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1 porsjon gir ca 10
boller
Bland alle ingrediensene bortsett fra smøret i bakebollen. Elt deigen godt for hånd eller med kjøkkenmaskin. Start med lav hastighet og øk etter hvert dersom du bruker kjøkkenmaskin. Når deigen er smidig, tilsettes smør som er
skåret i terninger. Elt til smøret har blandet seg helt inn i deigen. Dekk bakebollen med plast, og la den stå i ca. 1 time.
Smelt sjokoladen sammen med fløten til du har en jevn blanding. Tilsett lime i den hvite sjokoladen og chili til den mørke.
Ta deigen ut på melet bakebord. Del den i 10 like store emner. Form til runde boller. La dem hvile i ca. 5 minutter. Kjevle emnene ut til små lapper. Legg en teskje med sjokoladefyll på midten av lappen. Brett lappen sammen til en liten pung slik at fyllet blir liggende i midten, og sett den med skjøten opp i en smurt muffinsform eller bruk store muffinsformer av papir. Dekk bollene med et klede, og la dem heve til dobbelt størrelse i ca. ½–1 time.
Pensle bollene med sammenvispet egg, og strø litt perlesukker på toppen.
Stek bollene midt i ovnen ved ca. 200 °C i 10–15 minutt er til de er gyllenbrune. Avkjøles på rist.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Brodogkorn.no
(Intern: 25987)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er
vanskelig å tilberede
Kategori:
Gjærbakst
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2009-07-02
Oppdatert dato:2009-07-02
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift