Fotograf:
Dr Oetker
Barnas beste boller inneholder
273 Kalorier,
45 g Karbo,
8 g Protein og
6 g Fett pr 100 gr
Barnas beste boller har beregnet å ha følgende allergener
Egg, Gluten, Melk, Spor-av-melk, Spor-av-soya,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Barnas beste boller er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
3875 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Kalorier og næringsinnhold i Barnas beste boller med ingrediensene over!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Verdi pr stykke | Enhet |
---|
Kalorier | 273.48 | 3 665.84 | 183.29 | Kcal |
Protein | 8.12 | 108.84 | 5.44 | gram |
Karbohydrat | 45.34 | 607.76 | 30.39 | gram |
Kostfiber | 2.91 | 39.01 | 1.95 | gram |
Fett | 5.98 | 80.16 | 4.01 | gram |
Mettet fett | 1.29 | 17.29 | 0.86 | gram |
Salt | 0.11 | 1.54 | 0.08 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 1.85 | Kr 24.80 | Kr 1.24 | .- |
Hele oppskriften veier | 1 340 totalt | 1 340 pr porsj | 67 pr stk | gram |
Energiprosent fra karbo | 66,31 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1 porsjon gir ca 20
boller
Bolledeig:
Smelt smør i en gryte og ha i melken. Når blandingen er lunken, tilsett gjær og rør godt til den har løst seg opp. Ha sukker og mel i en bakebolle, og hell melkeblandingen over. Elt alt sammen til en smidig deig, tilsett evt. mer mel ved behov.
Sett deigen til heving på et lunt sted i 45 min. Trill ut boller og legg dem på en smurt stekeplate, eller ha bakepapir på stekeplaten. La bollene etterheve i 30 min. under et klede. Pensle bollene med egg. Bollene stekes på nederste rille på 230°C i 10-12 min. La bollene avkjøles helt før pynting.
Pynt:
Bland melis og litt vann til glasur. Dekorer med Dr. Oetker Jungelfigurer og Jungel Mix Strøssel.
Tips
Bollene blir ekstra gode hvis de fylles med vaniljekrem eller sjokoladebiter. Eller hva med å lage en fin flettekrans av deigen?
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Dr Oetker
(Intern: 30045)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Gjærbakst
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2012-12-27
Oppdatert dato:2012-12-27
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift