Fotograf:Dansukker Kanelboller som ikke er så vriene å lage. Bollene hever en gang i formene før de stekes. En ide er å droppe kanel som vi gjorde sist gang vi lagde skillingsboller, og for meg syns jeg det er mye bedre.
Begynn med å blande sammen alle ingrediensene til fyllet.
Smuldre gjæren i en bolle og rør den ut i litt av melken. Tilsett resten av melken samt sukker, vaniljesukker og terninger av smør eller margarin.
Rør i melet og arbeid deigen smidig og jevn. Kjevle ut deigen på melet bakebord, deigen skal være ganske løs, men er den vanskelig å jobbe med, kan du arbeide inn litt mer mel.
Skjær eller del deigen med pizzahjul i 8 cm store kvadrater. Legg en liten teskje fyll på hvert deigemne, og dra så hjørnene mot midten og klem ordentlig til. Legg bollene i muffinsformer og la dem heve i romtemperatur i ca. 2 timer. Pensle bollene med sammenvispet egg og strø på perlesukker og hakkede mandler. Stek i ovnen på midterste rille ved 225 °C i ca. 8 minutter.
La dem avkjøle under kjøkkenhåndkle. Kanelbollene er fine å fryse.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Dansukker
(Intern: 33937)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori:
Gjærbakst Innlagt dato:2018-05-31
Oppdatert dato:2018-05-31