Fotograf:
Melk.no
Ingen ting er så godt som fersk gjærbakst - godt både ute og inne. Oppskriften inneholder
203 Kalorier,
34 g Karbo,
8 g Protein og
3 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Egg, Gluten, Melk, Nøtter, Sesam,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
En kurv med gjærbakst er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
3825 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for En kurv med gjærbakst!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 202.77 | 450.13 | Kcal |
Protein | 7.97 | 17.69 | gram |
Karbohydrat | 33.53 | 74.43 | gram |
Kostfiber | 3.49 | 7.75 | gram |
Fett | 3.31 | 7.35 | gram |
Mettet fett | 1.07 | 2.38 | gram |
Salt | 0.61 | 1.35 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 2.24 | Kr 4.97 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 1 776 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 66,14 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
I stekeovnen ved 225 °C, ca 10 - 15 minutter.
Smuldre gjæren i en bolle og hell over vann. Rør til gjæren er oppløst.
Tilsett salt, kesam og alt det grove melet. Rør inn halvparten av hvetemelet og elt deigen til den er smidig. Dryss inn mer mel til deigen slipper bakebollen, er glatt og ikke kleber. La deigen heve under plast på et lunt sted ca 30 minutter.
Bak ut små horn, rundstykker eller snegler. Etterhev under plast på et lunt sted ca 20 minutter.
Pensle med egg og dryss over sesam- eller valmuefrø. Stek rundstykkene og avkjøl under håndkle på rist.
Legg rundstykkene i en kurv, gjerne sammen med et glass syltetøy, dette er en flott gave eller som bidrag til et lunsjbord.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Melk.no
(Intern: 30437)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Gjærbakst
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2013-05-19
Oppdatert dato:2013-05-19
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift