Fotograf:Regal
Safranbolle i form med mandelmasse og kardemomme inneholder 317 Kalorier, 41 g Karbo, 7 g Protein og 14 g Fett pr 100 gr Safranbolle i form med mandelmasse og kardemomme har beregnet å ha følgende allergener Egg, Gluten, Melk, Nøtter, Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
1. Varm melken fingervarm og løs gjæren oppi. Tilsett resten av ingrediensene til fordeigen og bland i ca. 5–6 minutter.
2. Dekk over med plastfolie så overflaten ikke tørker ut. La stå i ca. 20 minutter.
3. Tilsett resten av ingrediensene i deigen, og elt i 7 minutter i maskin til en smidig deig. La stå i 25 minutter.
4. Bland sammen mandelmasse, sukker og smør til en jevn røre.
5. Kjevle ut deigen til ca. 45 x 70 cm og ca. 0,5 cm tykkelse på et lett melet bord. Bre fyllet over.
6. Brett over halve deigen og kjevle den litt ut. Skjær i strimler og rull boller.
7. Smør formen du foretrekker, som f.eks. kakeringer, og legg i bollene (ikke for tett, da de hever seg en del). Gjør dette med all deigen, dekk over og la den heve seg i ca. 45 minutter.
8. Sett ovnen på 170 grader. Pensle med pisket egg, strø på råsukker og støtt kardemomme.
9. Stek i ca. 17 minutter. Varm aprikosmarmeladen i mikrobølgeovn og pensle når bollene tas ut av ovnen, så de får en flott glans.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Regal
(Intern: 33419)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Gjærbakst Innlagt dato:2017-11-22
Oppdatert dato:2017-11-22