Fotograf:
Melk.no
Skal du lage bollene litt ekstra søte en gang, kan du gi dem et lite sukkerdryss som i denne oppskriften. Oppskriften inneholder
242 Kalorier,
42 g Karbo,
8 g Protein og
4 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Egg, Gluten, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Sukkerboller med kesam er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
8517 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Kalorier og næringsinnhold i Sukkerboller med kesam med ingrediensene over!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Verdi pr stykke | Enhet |
---|
Kalorier | 241.55 | 4 991.49 | 166.38 | Kcal |
Protein | 7.96 | 164.49 | 5.48 | gram |
Karbohydrat | 42.24 | 872.86 | 29.10 | gram |
Kostfiber | 2.60 | 53.73 | 1.79 | gram |
Fett | 3.95 | 81.62 | 2.72 | gram |
Mettet fett | 2.09 | 43.19 | 1.44 | gram |
Salt | 0.24 | 5.00 | 0.17 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 2.29 | Kr 47.32 | Kr 1.58 | .- |
Hele oppskriften veier | 2 066 totalt | 2 066 pr porsj | 69 pr stk | gram |
Energiprosent fra karbo | 69,94 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1 porsjon gir ca 30
boller
Smuldre gjær i en bolle. Smelt smør, tilsett melk og la det bli lunkent (37 °C). Rør ut gjæren i den lunkne væsken.
Tilsett kesam, sukker, salt og mesteparten av melet. Arbeid deigen til den blir smidig og ikke klisser. La den heve på et lunt sted i ca 30 minutter.
Ha deigen på bakebordet og elt den godt. Elt rosinene inn i deigen. Del deigen i tre og trill pølser. Del hver lengde i ca 10 emner og trill boller.
Sett bollene på bakepapir eller en smurt plate. Settes på et lunt sted under plast og heving til dobbel størrelse i ca 20 - 30 minutter.
Pensles med egg, drysses med sukker og stekes i ovnen på 250 °C i 8 - 10 minutter.
Avkjøl på rist.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Melk.no
(Intern: 30434)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er
vanskelig å tilberede
Kategori:
Gjærbakst
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2013-05-16
Oppdatert dato:2013-05-16
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift