Fotograf:
Brodogkorn.no
Saftige rundstykker dekket med hakkede hasselnøtter. Smaker godt med en god ost til, eller til en varm suppe. Oppskriften inneholder
256 Kalorier,
37 g Karbo,
7 g Protein og
8 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Gluten, Melk, Nøtter,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Hasselnøtt rundstykker er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
4809 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Hasselnøtt rundstykker!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 256.18 | 252.34 | Kcal |
Protein | 7.08 | 6.97 | gram |
Karbohydrat | 36.87 | 36.32 | gram |
Kostfiber | 3.20 | 3.15 | gram |
Fett | 8.22 | 8.10 | gram |
Mettet fett | 2.93 | 2.89 | gram |
Salt | 1.01 | 1.00 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 1.67 | Kr 1.64 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 985 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 57,56 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Bland alle ingrediensene, men spar 1/2 dl vann og smør til senere i elteprosessen. Kjør deigen i en kjøkkenmaskin med elteklo i ca. 4 minutter på sakte fart. Øk deretter hastigheten og kjør i ca. 5 min. Tilsett så resten av vannet litt etter litt. Deigen skal nå være smidig og ha en blank overflate. Tilsett smøret og elt deigen på sakte fart til smøret er kjørt inn i deigen. La deigen hvile i ca 1 time.
Del deigen i ti emner og form til runde kuler. Rull emnene avlange og dypp dem i hakkede hasselnøtter. Hev rundstykkene til dobbel størrelse. Snitt dem med skråstilte snitt med en skarp kniv, og stek i midten av ovnen ved 220 °C i 10-15 minutter til de er gyldenbrune. Avkjøl på rist.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Brodogkorn.no
(Intern: 26022)
Kategori:
Gjærbakst
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2009-07-08
Oppdatert dato:2009-07-08
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift