Smuldre gjæren i en skål. Smelt matfettet i en kasserolle. Tilsett melken og varm til ca. 35 °. Hell de flytende ingrediensene over gjæren og rør til gjæren er oppløst. Tilsett sukker, sirup, safran og salt. Arbeid inn hvetemelet til deigen slipper bollen. La heve under klede i 20-30 minutter. Bland sammen ingrediensene til fyllet. Still formene på plater. Ha deig over i formene. Pensle med sammenvispet egg. Stikk et hull i hver bolle med en finger og ha en klatt fyll i hullet. La heve i 20 minutter på et trekkfritt sted. Stekes midt i ovnen ved 250 °C i ca. 8 minutter. Avkjøl på rist. Sikt over litt melis før servering.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Dansukker
(Intern: 25629)
Tilberedningstid:
60 min +
Kategori:
Gjærbakst Land:
Ukjent-opprinnelse Innlagt dato:2009-04-09
Oppdatert dato:2020-05-18