Smuldre gjæren i en skål. Smelt matfettet i en kasserolle. Tilsett melken og varm til 37 °. Hell de flytende ingrediensene over gjæren og rør til gjæren er oppløst. Tilsett salt, sukker, kardemomme og egg. Arbeid inn melet til deigen slipper bollen. La dem heve under klede i 20 minutter.
Bland sammen matfett, melis og vaniljesukker til fyllet. Legg deigen på melet bakebord og arbeid den smidig. Kjevle ut deigen til en rektangulær leiv, ca. 30 x 50 cm. Bre på fyllet. Strø over det revne eplet. Rull sammen til en rull. Del rullen i biter som stettes på plate med bakepapir. La dem heve under klede i 20 minutter. Pensle med eggeplomme. Strø på mandelspon. Stekes midt i ovnen ved 175 °C i ca. 20 minutter. Avkjøl på rist under klede. Sikt litt melis over bollene før servering.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Dansukker
(Intern: 25417)
Tilberedningstid:
60 min +
Kategori:
Gjærbakst Land:
Ukjent-opprinnelse Innlagt dato:2017-11-22
Oppdatert dato:2020-11-05