Fotograf:Brodogkorn.no Lussekatter bakt på den japanske tangzhong metoden som gir ekstra luftig og saftig bakst. Slipp fantasien løs og bak dine egne til Luciadagen 13. desember.
Lag jevning ved å røre mel, melk og safran sammen til en klumpfri røre i en kjele. Varm opp under omrøring til en tykk røre. Avkjøl litt.
Skjær smøret i små terninger og la det bli mykt i romtemperatur.
Bland sammen mel, sukker, kardemomme, tørrgjær, melk og egg i en bakebolle og hell i jevningen. Kjør blandingen i kjøkkenmaskin på lav hastighet i 15 minutter. Tilsett romtemperert smør i terninger og kjør deigen 15 minutter til.
Dekk bakebollen med plast og la deigen heve i ca. 1 time eller til dobbelt størrelse.
Ta deigen ut på lett melet bakebord. Del den i 30 like store emner, trill deigen til fingertykke pølser, form lussekatter av emnene og legg de på en bakepapirkledd stekeplate.
Dekk med plast og la lussekattene etterheve i ca. 1 time til dobbelt størrelse.
Pensle lussekattene med sammenvispet egg og pynt med rosiner.
Stek lussekattene midt i ovnen ved 220 °C i 8-10 minutter. Avkjøl på rist.
Tangzhong er en japansk bakemetode som gir veldig luftig og saftig bakst. Både eltetiden og hevetiden er lenger en ved vanlig bakst og deigen blir litt løsere. Metoden kan brukes både til salt og søt gjærbakst. Tørrgjær kan erstattes av fersk gjær. Generelt skal det brukes mindre gjær en til tradisjonell bakst.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Brodogkorn.no
(Intern: 34787)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Gjærbakst Innlagt dato:2019-11-22
Oppdatert dato:2019-11-22