Hveteboller. grunnoppskrift



Hveteboller, grunnoppskrift oppskrift.
Fotograf: Dansukker
En grunndeig med mange alternativer.

Oppskriften inneholder 340 Kalorier, 35 g Karbo, 5 g Protein og 20 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Gluten, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Hveteboller, grunnoppskrift er: Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 5,3 poeng fra 6 lesere
Lesere: 9975 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 1 porsjoner
150grsmeltet smør eller flytende margarin
6dlmelk
50grgjær
1,5dlDansukker Sukker eller Dansukker Demerarasukker
1krmsalt
1tskardemomme
Ca 14dlhvetemel

Forslag til fyll

150grsmør eller margarin, 1 1/2 dl Dansukker Melis, 1 ss vaniljesukker
150grsmør eller margarin, 3/4 dl Dansukker Brun Farin, 2 ss kanel
100grsmør eller margarin, 200 g revet mandelmasse
1,5dlsyltetøy, mos eller marmelade
Forslag til pynt
• Dansukker Perlesukker eller Dansukker Demerarasukker
• Dansukker Perlesukker og hakkede mandler
2dlMelis med valgfri smak til glasur, 1-2 ss vann. Lag gjerne fantasifigurer på bollene




Kalorier og næringsinnhold i Hveteboller. grunnoppskrift med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier340.097 519.39187.98Kcal
Protein5.21115.192.88gram
Karbohydrat34.65766.1119.15gram
Kostfiber1.8140.021.00gram
Fett19.67434.9010.87gram
Mettet fett12.28271.516.79gram
Salt0.357.670.19gram
Pris på oppskriftenKr 2.39Kr 52.84Kr 1.32.-
Hele oppskriften veier2 211 totalt2 211 pr porsj55 pr stk gram
Energiprosent fra karbo40,75 %Ikke lavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 40 boller

Smelt smøret, tilsett melken og la den bli fingervarm. Smuldre gjæren i bakebollen og hell over væsken. Tilsett de øvrige ingrediensene unntatt melet, som tilsettes litt om gangen inntil deigen slipper bollen. La dem heve under klede i 20-30 minutter. Legg deigen på melet bakebord, og arbeid den smidig. Deigen kjevles ut til en leiv, og valgfritt fyll has på. Brett sammen til noen av formene foreslått nedenfor.

Forslag til utbaking
  • del deigen i to deler som rulles til lengder. Skjær hver lengde i 20 emner som rulles til glatte og fine boller. Legg bollene på plate med bakepapir. La dem heve under klede i 20-30 minutter. Pensle med sammenvispet egg og strø på perlesukker.
  • som ovenfor, men legg bollene i former og lag et hull i midten av bollen med fingeren. Fyll hullet med f.eks. mandelfyllet. La dem heve under klede i 20-30 minutter. Pensle med sammenvispet egg. Strø på perlesukker. Stekes midt i ovnen ved 225-250° i ca. 8 minutter. Avkjøl på rist under klede.
  • i stedet for runde boller rulles emnene ut til små lengder som formes til knuter eller kringler. La dem heve under klede i 20-30 minutter. Stekes midt i ovnen ved 225-250° i ca. 8 minutter. Pensle de ferdigstekte bollene med smeltet smør eller margarin og dypp dem i sukker.
  • kjevle ut deigen og stikk ut sirkler ved hjelp av et glass. Legg en klatt syltetøy/mos på hver deigsirkel, og brett godt sammen slik at fyllet ikke renner ut. La dem heve under klede i 20-30 minutter. Pensle de ferdigstekte bollene med smeltet smør eller margarin, og dypp dem i sukker.
  • kjevle ut deigen og ha på valgfritt fyll. Rull sammen og skjær i 3 cm brede emner, og legg dem i papirformer. La dem heve under klede i 20-30 minutter. Pensle med sammenvispet egg. Strø på perlesukker eller demerarasukker. Stekes midt i ovnen ved 225-250° i ca. 8 minutter. Av kjøl på rist under klede.
  • kjevle ut deigen. Ha på valgfritt fyll. Brett deigen sammen tre ganger på langs. Skjær i 4 cm brede emner. Skjær et snitt midt i hvert emne. Ta tak i den ene kanten og dra den gjennom hullet. La dem heve under klede i 20-30 minutter. Pensle med egg og strø på perlesukker eller demerarasukker. Stekes midt i ovnen ved 225-250°. Avkjøl på rist under klede.
  • kjevle ut deigen. Ha på valgfritt fyll. Brett deigen sammen to ganger på langs. Skjær deigen i 2 cm brede remser som snurres sammen og formes til knuter eller ringer. La dem heve under klede i 20-30 minutter. Pensle med egg. Stekes midt i ovnen ved 225-250°. Avkjøl på rist under klede. Melisglasur av 2 dl melis (valgfri smak) og litt vann smøres på bollene like før servering. Eller strø på perlesukker eller demerarasukker før bollene stekes.
  • del deigen i fem emner som kjevles ut til sirkler. Skjær hver sirkel i 8 emner. Legg på valgfritt fyll og rull sammen til horn. La dem heve under klede i 20-30 minutter. Pensle med egg og strø på perlesukker eller demerarasukker. Stekes midt i ovnen ved 225-250°. Avkjøl på rist under klede.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Dansukker
(Intern: 2118969383)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Gjærbakst
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2006-10-19
Oppdatert dato:2018-05-31


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Valnøttbrød med deilig smak av appelsin.Valnøttbrød med deilig smak av appelsin.
Denne retten har 262,81 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 36 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,29 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,26.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Tante Mettes søsterkake.Tante Mettes søsterkake.
Denne retten har 324,4 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 41,68 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 14,3 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,09.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Landboller.Landboller.
Denne retten har 211,61 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 33,99 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,83 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,86.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Julekake 9.Julekake 9.
Denne retten har 305,93 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 47,14 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,53 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,45.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Bollekake med aprikos og mandler.Bollekake med aprikos og mandler.
Denne retten har 287,89 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 45,5 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,17 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,33.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Müslirundstykker.Müslirundstykker.
Denne retten har 217,17 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 28,55 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,97 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,11.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Tinas boller.Tinas boller.
Denne retten har 257,67 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 46,61 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,05 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,57.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Snadderboller.Snadderboller.
Denne retten har 334,49 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 47,18 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 11,77 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,7.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Safranbolle i form med mandelmasse og kardemomme.Safranbolle i form med mandelmasse og kardemo.
Denne retten har 316,84 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 41,01 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 13,62 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,76.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Solskinnsboller.Solskinnsboller.
Denne retten har 291,11 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 46,27 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,27 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,34.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Matsnegler.Matsnegler.
Denne retten har 239,44 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 35,23 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,2 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,88.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Gjærmunker.Gjærmunker.
Denne retten har 300,21 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 47,01 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,31 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,07.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Hasselnøtt rundstykker.Hasselnøtt rundstykker.
Denne retten har 256,18 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 36,87 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,22 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,67.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Lussekatter 3.Lussekatter 3.
Denne retten har 290,96 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 45,15 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,2 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,4.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Gode skillingsboller.Gode skillingsboller.
Denne retten har 320,6 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 45,98 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 11,04 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,7.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++




Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.