Hveteboller. grunnoppskrift



Hveteboller, grunnoppskrift oppskrift.
Fotograf: Dansukker
En grunndeig med mange alternativer.

Oppskriften inneholder 340 Kalorier, 35 g Karbo, 5 g Protein og 20 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Gluten, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Hveteboller, grunnoppskrift er: Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 5,3 poeng fra 6 lesere
Lesere: 9713 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 1 porsjoner
150grsmeltet smør eller flytende margarin
6dlmelk
50grgjær
1,5dlDansukker Sukker eller Dansukker Demerarasukker
1krmsalt
1tskardemomme
Ca 14dlhvetemel

Forslag til fyll

150grsmør eller margarin, 1 1/2 dl Dansukker Melis, 1 ss vaniljesukker
150grsmør eller margarin, 3/4 dl Dansukker Brun Farin, 2 ss kanel
100grsmør eller margarin, 200 g revet mandelmasse
1,5dlsyltetøy, mos eller marmelade
Forslag til pynt
• Dansukker Perlesukker eller Dansukker Demerarasukker
• Dansukker Perlesukker og hakkede mandler
2dlMelis med valgfri smak til glasur, 1-2 ss vann. Lag gjerne fantasifigurer på bollene




Kalorier og næringsinnhold i Hveteboller. grunnoppskrift med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier340.097 519.39187.98Kcal
Protein5.21115.192.88gram
Karbohydrat34.65766.1119.15gram
Kostfiber1.8140.021.00gram
Fett19.67434.9010.87gram
Mettet fett12.28271.516.79gram
Salt0.357.670.19gram
Pris på oppskriftenKr 2.39Kr 52.84Kr 1.32.-
Hele oppskriften veier2 211 totalt2 211 pr porsj55 pr stk gram
Energiprosent fra karbo40,75 %Ikke lavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 40 boller

Smelt smøret, tilsett melken og la den bli fingervarm. Smuldre gjæren i bakebollen og hell over væsken. Tilsett de øvrige ingrediensene unntatt melet, som tilsettes litt om gangen inntil deigen slipper bollen. La dem heve under klede i 20-30 minutter. Legg deigen på melet bakebord, og arbeid den smidig. Deigen kjevles ut til en leiv, og valgfritt fyll has på. Brett sammen til noen av formene foreslått nedenfor.

Forslag til utbaking
  • del deigen i to deler som rulles til lengder. Skjær hver lengde i 20 emner som rulles til glatte og fine boller. Legg bollene på plate med bakepapir. La dem heve under klede i 20-30 minutter. Pensle med sammenvispet egg og strø på perlesukker.
  • som ovenfor, men legg bollene i former og lag et hull i midten av bollen med fingeren. Fyll hullet med f.eks. mandelfyllet. La dem heve under klede i 20-30 minutter. Pensle med sammenvispet egg. Strø på perlesukker. Stekes midt i ovnen ved 225-250° i ca. 8 minutter. Avkjøl på rist under klede.
  • i stedet for runde boller rulles emnene ut til små lengder som formes til knuter eller kringler. La dem heve under klede i 20-30 minutter. Stekes midt i ovnen ved 225-250° i ca. 8 minutter. Pensle de ferdigstekte bollene med smeltet smør eller margarin og dypp dem i sukker.
  • kjevle ut deigen og stikk ut sirkler ved hjelp av et glass. Legg en klatt syltetøy/mos på hver deigsirkel, og brett godt sammen slik at fyllet ikke renner ut. La dem heve under klede i 20-30 minutter. Pensle de ferdigstekte bollene med smeltet smør eller margarin, og dypp dem i sukker.
  • kjevle ut deigen og ha på valgfritt fyll. Rull sammen og skjær i 3 cm brede emner, og legg dem i papirformer. La dem heve under klede i 20-30 minutter. Pensle med sammenvispet egg. Strø på perlesukker eller demerarasukker. Stekes midt i ovnen ved 225-250° i ca. 8 minutter. Av kjøl på rist under klede.
  • kjevle ut deigen. Ha på valgfritt fyll. Brett deigen sammen tre ganger på langs. Skjær i 4 cm brede emner. Skjær et snitt midt i hvert emne. Ta tak i den ene kanten og dra den gjennom hullet. La dem heve under klede i 20-30 minutter. Pensle med egg og strø på perlesukker eller demerarasukker. Stekes midt i ovnen ved 225-250°. Avkjøl på rist under klede.
  • kjevle ut deigen. Ha på valgfritt fyll. Brett deigen sammen to ganger på langs. Skjær deigen i 2 cm brede remser som snurres sammen og formes til knuter eller ringer. La dem heve under klede i 20-30 minutter. Pensle med egg. Stekes midt i ovnen ved 225-250°. Avkjøl på rist under klede. Melisglasur av 2 dl melis (valgfri smak) og litt vann smøres på bollene like før servering. Eller strø på perlesukker eller demerarasukker før bollene stekes.
  • del deigen i fem emner som kjevles ut til sirkler. Skjær hver sirkel i 8 emner. Legg på valgfritt fyll og rull sammen til horn. La dem heve under klede i 20-30 minutter. Pensle med egg og strø på perlesukker eller demerarasukker. Stekes midt i ovnen ved 225-250°. Avkjøl på rist under klede.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Dansukker
(Intern: 2118969383)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Gjærbakst
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2006-10-19
Oppdatert dato:2018-05-31


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Hveteboller med overraskelse.Hveteboller med overraskelse.
Denne retten har 318,12 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 45,49 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 11,38 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,36.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sneglekake.Sneglekake.
Denne retten har 345,05 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 41,26 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 16,85 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,03.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Hveteboller.Hveteboller.
Denne retten har 290,85 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 43,78 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,41 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,06.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kaninører.Kaninører.
Denne retten har 200,48 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 39,14 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,86 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 0,9.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Vaniljeboller 2.Vaniljeboller 2.
Denne retten har 272,58 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 44,61 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,5 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,93.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kanelboller 4.Kanelboller 4.
Denne retten har 319,15 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 39,45 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 14,41 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,51.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Grove horn med ost og skinke 2.Grove horn med ost og skinke 2.
Denne retten har 240,55 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 24,51 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,91 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,35.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Festkledde boller.Festkledde boller.
Denne retten har 285,06 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 45,97 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,24 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,97.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Piroger med spinat og fetaost.Piroger med spinat og fetaost.
Denne retten har 213,64 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 20,13 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10,24 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,4.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Butterkake med safran.Butterkake med safran.
Denne retten har 338,42 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 41,91 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 15,38 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,8.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Rundstykker fra Svein.Rundstykker fra Svein.
Denne retten har 215,76 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 39,73 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,5 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,06.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Snadderboller.Snadderboller.
Denne retten har 334,49 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 47,18 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 11,77 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,7.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Anisbrød.Anisbrød.
Denne retten har 452,38 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 40,25 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 29,98 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,03.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Skolebrød 3.Skolebrød 3.
Denne retten har 289,23 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 39,9 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10,79 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,06.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Lussekatter 3.Lussekatter 3.
Denne retten har 290,96 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 45,15 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,2 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,4.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++




Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.