Hveteboller. grunnoppskrift





Hveteboller, grunnoppskrift oppskrift.
Fotograf: Dansukker
En grunndeig med mange alternativer.

Oppskriften inneholder 353 Kalorier, 38 g Karbo, 5 g Protein og 20 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Gluten, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Hveteboller, grunnoppskrift er: Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 1 porsjoner
150grsmeltet smør eller flytende margarin
6dlmelk
50grgjær
1,5dlDansukker Sukker eller Dansukker Demerarasukker
1krmsalt
1tskardemomme
Ca 14dlhvetemel

Forslag til fyll

150grsmør eller margarin, 1 1/2 dl Dansukker Melis, 1 ss vaniljesukker
150grsmør eller margarin, 3/4 dl Dansukker Brun Farin, 2 ss kanel
100grsmør eller margarin, 200 g revet mandelmasse
1,5dlsyltetøy, mos eller marmelade
Forslag til pynt
• Dansukker Perlesukker eller Dansukker Demerarasukker
• Dansukker Perlesukker og hakkede mandler
2dlMelis med valgfri smak til glasur, 1-2 ss vann. Lag gjerne fantasifigurer på bollene


Annonse



Kalorier og næringsinnhold i Hveteboller. grunnoppskrift med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier353.418 423.53210.59Kcal
Protein4.93117.512.94gram
Karbohydrat38.20910.5022.76gram
Kostfiber1.3933.130.83gram
Fett19.79471.6911.79gram
Mettet fett12.50297.947.45gram
Salt0.389.090.23gram
Pris på oppskriftenKr 2.59Kr 61.73Kr 1.54.-
Hele oppskriften veier2 384 totalt2 384 pr porsj60 pr stk gram

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 40 boller

Smelt smøret, tilsett melken og la den bli fingervarm. Smuldre gjæren i bakebollen og hell over væsken. Tilsett de øvrige ingrediensene unntatt melet, som tilsettes litt om gangen inntil deigen slipper bollen. La dem heve under klede i 20-30 minutter. Legg deigen på melet bakebord, og arbeid den smidig. Deigen kjevles ut til en leiv, og valgfritt fyll has på. Brett sammen til noen av formene foreslått nedenfor.

Forslag til utbaking
  • del deigen i to deler som rulles til lengder. Skjær hver lengde i 20 emner som rulles til glatte og fine boller. Legg bollene på plate med bakepapir. La dem heve under klede i 20-30 minutter. Pensle med sammenvispet egg og strø på perlesukker.
  • som ovenfor, men legg bollene i former og lag et hull i midten av bollen med fingeren. Fyll hullet med f.eks. mandelfyllet. La dem heve under klede i 20-30 minutter. Pensle med sammenvispet egg. Strø på perlesukker. Stekes midt i ovnen ved 225-250° i ca. 8 minutter. Avkjøl på rist under klede.
  • i stedet for runde boller rulles emnene ut til små lengder som formes til knuter eller kringler. La dem heve under klede i 20-30 minutter. Stekes midt i ovnen ved 225-250° i ca. 8 minutter. Pensle de ferdigstekte bollene med smeltet smør eller margarin og dypp dem i sukker.
  • kjevle ut deigen og stikk ut sirkler ved hjelp av et glass. Legg en klatt syltetøy/mos på hver deigsirkel, og brett godt sammen slik at fyllet ikke renner ut. La dem heve under klede i 20-30 minutter. Pensle de ferdigstekte bollene med smeltet smør eller margarin, og dypp dem i sukker.
  • kjevle ut deigen og ha på valgfritt fyll. Rull sammen og skjær i 3 cm brede emner, og legg dem i papirformer. La dem heve under klede i 20-30 minutter. Pensle med sammenvispet egg. Strø på perlesukker eller demerarasukker. Stekes midt i ovnen ved 225-250° i ca. 8 minutter. Av kjøl på rist under klede.
  • kjevle ut deigen. Ha på valgfritt fyll. Brett deigen sammen tre ganger på langs. Skjær i 4 cm brede emner. Skjær et snitt midt i hvert emne. Ta tak i den ene kanten og dra den gjennom hullet. La dem heve under klede i 20-30 minutter. Pensle med egg og strø på perlesukker eller demerarasukker. Stekes midt i ovnen ved 225-250°. Avkjøl på rist under klede.
  • kjevle ut deigen. Ha på valgfritt fyll. Brett deigen sammen to ganger på langs. Skjær deigen i 2 cm brede remser som snurres sammen og formes til knuter eller ringer. La dem heve under klede i 20-30 minutter. Pensle med egg. Stekes midt i ovnen ved 225-250°. Avkjøl på rist under klede. Melisglasur av 2 dl melis (valgfri smak) og litt vann smøres på bollene like før servering. Eller strø på perlesukker eller demerarasukker før bollene stekes.
  • del deigen i fem emner som kjevles ut til sirkler. Skjær hver sirkel i 8 emner. Legg på valgfritt fyll og rull sammen til horn. La dem heve under klede i 20-30 minutter. Pensle med egg og strø på perlesukker eller demerarasukker. Stekes midt i ovnen ved 225-250°. Avkjøl på rist under klede.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Dansukker
(Intern: 2118969383)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Gjærbakst
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2006-10-19
Oppdatert dato:2018-05-31
Lesere: 8305 totalt.

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6




Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Safranbolle i form med mandelmasse og kardemomme.Safranbolle i form med mandelmasse og kardemo.
Denne retten har 317,91 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 41,32 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 13,63 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,75.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kanelsnurrer - liten porsjon gjærbakst.Kanelsnurrer - liten porsjon gjærbakst.
Denne retten har 292,86 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 38,91 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 11,76 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,22.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Skilpadder og krokodiller.Skilpadder og krokodiller.
Denne retten har 243,82 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 39,34 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,34 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,58.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kanelboller i form med kremostglasur.Kanelboller i form med kremostglasur.
Denne retten har 327,62 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 44,62 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 13,38 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,23.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Engelske korsboller.Engelske korsboller.
Denne retten har 268,59 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 45,21 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,91 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,2.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Julekake 4.Julekake 4.
Denne retten har 294,95 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 44,5 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,57 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,44.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Lunsjsnurrer med cottage cheese og soltørket tomat.Lunsjsnurrer med cottage cheese og soltørket .
Denne retten har 121,2 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 17,25 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,14 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,6.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Valnøttbrød med deilig smak av appelsin.Valnøttbrød med deilig smak av appelsin.
Denne retten har 262,07 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 36 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,17 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,26.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Muslirundstykker med tørket frukt.Muslirundstykker med tørket frukt.
Denne retten har 211,09 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 35,15 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,71 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,98.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Gløgge Boller.Gløgge Boller.
Denne retten har 279,52 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 43,12 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,66 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,41.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kanelboller i langpanne.Kanelboller i langpanne.
Denne retten har 304,37 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 46,25 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,51 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,41.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Skolebrød 2.Skolebrød 2.
Denne retten har 234,47 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 35,4 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,11 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,27.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kanelboller (Skillingsboller).Kanelboller (Skillingsboller).
Denne retten har 378,08 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 47,89 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 17,74 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,59.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sprossas verneverdige kringle.Sprossas verneverdige kringle.
Denne retten har 293,39 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 43,63 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,53 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,56.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Monkey-bread med egg og ost.Monkey-bread med egg og ost.
Denne retten har 295,22 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 27,63 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 15,8 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,86.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.