Fotograf:
Brodogkorn.no
Av og til er det lov å unne seg det beste uten å tenke på innhold. La deg friste av ferske delikate hveterundstykker. Oppskriften inneholder
205 Kalorier,
41 g Karbo,
7 g Protein og
1 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Gluten,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Hveterundstykker med hatt er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3,5 poeng fra 2 lesere
Lesere:
4483 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Kalorier og næringsinnhold i Hveterundstykker med hatt med ingrediensene over!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Verdi pr stykke | Enhet |
---|
Kalorier | 204.86 | 1 813.01 | 181.30 | Kcal |
Protein | 7.07 | 62.57 | 6.26 | gram |
Karbohydrat | 40.73 | 360.46 | 36.05 | gram |
Kostfiber | 3.05 | 26.99 | 2.70 | gram |
Fett | 0.84 | 7.43 | 0.74 | gram |
Mettet fett | 0.12 | 1.06 | 0.11 | gram |
Salt | 1.06 | 9.42 | 0.94 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 0.89 | Kr 7.88 | Kr 0.79 | .- |
Hele oppskriften veier | 885 totalt | 885 pr porsj | 89 pr stk | gram |
Energiprosent fra karbo | 79,52 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1 porsjon gir ca 10
rundstykker
Bland alle ingrediensene, men spar 1/2 dl av vannet til senere. Kjør deigen i kjøkkenmaskin med elteklo i ca. 4 minutter på sakte fart. Deretter økes hastigheten i ca. 7 minutter. Tilsett så den siste skvetten vann litt etter litt, mens maskinen går. Deigen skal nå være smidig og ha en blank overflate. La den hvile i ca. 1 time.
Del deigen i ti like emner. Del emnene i en stor og en liten bit, og trill begge til runde kuler. Kjevl det lille emnet flatt. Denne biten skal bli «hatten» på rundstykket. Legg hatten over det store emnet og trykk ned i midten med tommelen. Ha godt med mel under rundstykkene. Snu rundstykket, og la det heve med hatten ned. Hev til dobbel størrelse.
Når rundstykkene er ferdig hevet snus de og settes på en plate med bakepapir. Strø rugmel over før de settes inn i midten av ovnen og stekes ved 220 °C i 10-15 minutter til de er gyldenbrune. Avkjøl på rist.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Brodogkorn.no
(Intern: 26031)
Kategori:
Gjærbakst
Diett/allergi:
Uten melk
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2009-07-08
Oppdatert dato:2009-07-08
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift