Fotograf:Dansukker
Julekrans med sjokolade og kanel inneholder 383 Kalorier, 35 g Karbo, 7 g Protein og 23 g Fett pr 100 gr Julekrans med sjokolade og kanel har beregnet å ha følgende allergener Egg, Gluten, Melk, Nøtter, Spor-av-gluten, Spor-av-nøtter, Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Varm opp melken til 37 °C. Smuldre gjæren i en bolle, og hell melken over. Rør til gjæren er oppløst.
Tilsett sukker, egg og salt under omrøring. Hell sakte i melet, og ha deretter i smøret klattvis. Elt deigen i 5-10 minutter. Deigen skal være smidig og litt klebrig. Dekk til bollen, og la heve i 1 time.
Sett ovnen på 175 °C.
Bland alle ingrediensene til fyllet i en egen bolle, og sett den til side.
Når deigen er ferdighevet, har du den over på et melet bakebord. Del i to biter, og kjevle forsiktig ut hver bit til et rektangel på ca. 18 x 13 cm. Spre fyllet på deigen, men la det være en liten kant ytterst uten fyll.
Rull sammen hvert rektangel til en rull, og legg den på et brett med bakepapir. Klipp skrå snitt i kransene, nesten helt gjennom, med 1 cm mellom hvert snitt, og brett ut snippene vekselvis til hver side.
La heve i 30 minutter. Pensle med sammenvispet egg, og pynt med perlesukker eller demerarasukker.
Stek kransene midt i ovnen i ca. 20 minutter.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Dansukker
(Intern: 33454)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Gjærbakst Innlagt dato:2017-11-23
Oppdatert dato:2017-11-23