Fotograf:
Knut Pettersen
En ganske stor bolleoppskrift. Vi bruker både rosiner og noen ganger sukat i slike oppskrifter. Korinter er små rosiner.
Og fast takst her hjemme er heving foran varmepumpa.
Og istedenfor nysilt melk bruk hel eller lettmelk. Oppskriften inneholder
271 Kalorier,
44 g Karbo,
7 g Protein og
7 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Gluten, Melk, Spor-av-melk, Spor-av-soya,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Hveteboller fra Hanna Eliassen er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
6957 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Kalorier og næringsinnhold i Hveteboller fra Hanna Eliassen med ingrediensene over!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Verdi pr stykke | Enhet |
---|
Kalorier | 271.15 | 3 094.50 | 77.36 | Kcal |
Protein | 6.91 | 78.86 | 1.97 | gram |
Karbohydrat | 43.54 | 496.90 | 12.42 | gram |
Kostfiber | 2.86 | 32.64 | 0.82 | gram |
Fett | 7.07 | 80.69 | 2.02 | gram |
Mettet fett | 1.83 | 20.88 | 0.52 | gram |
Salt | 0.12 | 1.41 | 0.04 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 2.46 | Kr 28.07 | Kr 0.70 | .- |
Hele oppskriften veier | 1 141 totalt | 1 141 pr porsj | 29 pr stk | gram |
Energiprosent fra karbo | 64,23 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1 porsjon gir ca 40
boller
Bland sammen det tørre med myknet margarin. Smuldre gjær i lunken melk. Rør alt sammen med korinter eller evt rosiner.
Arbeides godt og settes til heving i bollen med klede over. Ca 45 min foran varmepumpa eller annen varm plass.
Ha deigen på bakebordet og rull ut glatte runde boller, 40 stk. Settes på bakeplate med litt mellomrom og etterheves over damp eller foran varmepumpa.
Pensle med egg. Stekes i sterk varme 5-10 minutter, dvs ca 250 C
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
ReisaMat
(Intern: 19105)
Tilberedningstid:
60 min +
Kategori:
Gjærbakst
Land:
Norge
Fylke:
Troms
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2015-11-07
Oppdatert dato:2015-11-07
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift