Fotograf:
Brodogkorn.no
Oppskriftene her brukes til bakverk i tradisjonell bakerovn, men går like bra i en komfyr. Oppskriften inneholder
295 Kalorier,
44 g Karbo,
8 g Protein og
9 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Egg, Gluten, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Sprossas verneverdige kringle er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
5424 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Kalorier og næringsinnhold i Sprossas verneverdige kringle med ingrediensene over!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Verdi pr stykke | Enhet |
---|
Kalorier | 295.40 | 4 397.97 | 274.87 | Kcal |
Protein | 7.66 | 114.04 | 7.13 | gram |
Karbohydrat | 43.63 | 649.57 | 40.60 | gram |
Kostfiber | 2.73 | 40.64 | 2.54 | gram |
Fett | 9.42 | 140.25 | 8.77 | gram |
Mettet fett | 5.23 | 77.87 | 4.87 | gram |
Salt | 0.16 | 2.38 | 0.15 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 2.56 | Kr 38.11 | Kr 2.38 | .- |
Hele oppskriften veier | 1 489 totalt | 1 489 pr porsj | 93 pr stk | gram |
Energiprosent fra karbo | 59,07 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1 porsjon gir ca 16
stykker
Smelt smøret i en gryte og ha i sukkeret. Visp sammen eggene og ha dem i blandingen. (Pass på at det ikke er for varmt innhold i gryta.) Rør i malt kardemomme.
Varm melken til den er fingervarm, 37 °C,. Smuldre gjæren og rør den ut i den lunkne melken. Ha gjærblandingen i gryten og rør rundt.
Sikt i hvetemelet og rør godt. Dryss på litt mel og dekk over med plast. La deigen heve i gryta til dobbel størrelse.
Ta deigen ut på bakebordet og trykk den ut til en rektangulær flate. Fordel rosinene på denne flaten. Rull sammen. Lag en stor rund kringle eller tre kringlestenger. Etterheves på plate over damp med klede over.
Kringlen klippes og pensles med sammenpisket egg. Dryss over hakkede mandler og perlesukker.
Stekes ved 225 °C i ca. 20 minutter.
Serveringstips:
Kringla smøres med melisglasur når den er avkjølt. Melisglasuren kan også serveres ved siden av kringla.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Else Rønnevig
(Intern: 27787)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Gjærbakst
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2010-10-26
Oppdatert dato:2010-10-26
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift