Kok solsikkekjerner og bokhvete i halve mengden av lettmelken. Rør til melken er innkokt. Tilsett resten av lettmelken, syrnet melk og smeltet smør.
Varm eller kjøl ned blandingen til 37 °C. Smuldre i gjæren og bruk en stavmikser eller hurtigmikser for å knuse kornene og frøene i blandingen.
Tilsett havregryn, sammalt hvete, havrekli og det meste av hvetemelet. Elt deigen med maskin eller for hånd til den er smidig og nesten slipper bollekanten. Reguler fastheten på deigen med det gjenstående hvetemelet.
La deigen heve tildekket i ca 30 minutter.
Form deigen til en pølse. Skjær den i biter og trill bitene til runde eller avlange boller. Legg bollene på smurt eller bake-papirkledd stekeplate. Dekk til og etterhev i ca 30 minutter.
Stek rundstykkene midt i ovnen ved 225 °C i ca 13 minutter eller i varmlufts-ovn ved 200 °C i ca 15 minutter. Avkjøl på rist.
1 porsjon gir ca 24 rundstykker
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Melk.no
(Intern: 30372)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er vanskelig å tilberede
Kategori:
Gjærbakst Land:
Ukjent-opprinnelse Innlagt dato:2013-05-04
Oppdatert dato:2021-05-15