Fotograf:Regal Juelake med masse godt i. Den tar litt tid men det er verd det. For en herlig fruktfyllt kake som får ekstra smak takket være hakket, mørk sjokolade. Med kald melk blir hevetiden lengre, noe som gjør at smakene i deigen rekker å utvikles. Tar totalt nær 4 timer
Oppskriften inneholder 265 Kalorier, 39 g Karbo, 6 g Protein og 9 g Fett pr 100 gr Oppskriften har følgende allergener Egg, Gluten, Melk, Spor-av-egg, Spor-av-gluten, Spor-av-nøtter, Spor-av-Peanøtter, Spor-av-soya, Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
1. Riv skallet fra appelsinene på fineste siden av rivjernet. Press ut saften. Varm apelsinsaften i mikroen eller i en kjele. Legg i rossinene og la det avkjøles mens resten av deigen forberedes.
2. Smuldre ned gjæren i en bakebolle. Tilsett melk, sukker, egg, smør, appelsinskall, krydder og nesten alt av hvetemelet. Kna eller miks på laveste hastighet i en kjøkkenmaskin i ca 10 min, eller til deigen nesten slipper bakebollens kanter. Tilsett eventuelt mer mel om deigen blir for klissete.
3. Sil av apelsinsaften fra rossinene. Hakk sjokoladen grovt. Bland i rossin, sukkat og sjokolade i deigen.
4. La deigen heve under ett kjøkkenhåndkle i ca 2 timer.
5. Legg opp deigen på en melet benk. Del i to deler (eller fire for mindre brød – reduser i så fall tiden i ovnen til 30 minutter) og form til runde boller. Trykk de flat og rull sammen til boller igjen. Rull ut til ønsket lengde. La de heve ytterligere 1 time under ett kjøkkenhånkle.
6. Sett ovnen på 200 grader. Pensle brøden med egg. Stekes i nedre delen av ovnen i ca 40 min. Dekk eventuellt med bakpapir om de blir for mørke.
7. Server med smør og brunost.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Regal
(Intern: 33391)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Gjærbakst Innlagt dato:2017-11-12
Oppdatert dato:2017-11-12